Преди две седмици Анди Руис-младши бе просто един боксьор сред

...
Преди две седмици Анди Руис-младши бе просто един боксьор сред
Коментари Харесай

Анди Руис: Преди година исках да се откажа от бокса, нямах пари

Преди две седмици Анди Руис-младши бе просто един боксьор измежду многото мексиканци по света. След като нокаутира Анъни Джошуа и стана първият международен първенец в тежка категория в мексиканската история обаче, той бе признат в страната като народен воин.

На Руис му бяха оказани доста почести през тази седмица. Той дойде в Националния замък на Мексико за обиколка с екскурзовод и среща с президента Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Въпреки че е роден в Калифорния, мексиканската кръв, която тече във вените на Анди Руис, го прави един от първенците на страната. Той се срещна с почитателите и локалната преса и описа по какъв начин се усеща след огромния героизъм, който реализира на 1 юни в Ню Йорк против първенеца Антъни Джошуа.
 Анди Руис младши сервира сензацията против Антъни Джошуа @@@
" Щастлив съм. Преди година желаех да се откажа от бокса. Нямах пари, само че не желаех да пребивавам на улицата”, изясни обстановката си той.

Както във всички области на живота, човек се нуждае от дисциплинираност и убеденост, с цел да реализира великолепие. Въпреки че в младежките си години той няколко пъти залита в неверната посока, неговият татко го подтиква да остане в бокса и това го води до този исторически миг.

“Правех неприятни неща с другари. Баща ми обикаляше по домовете им да ме търси, с цел да ме заведе да упражнявам. Именно боксът ми оказа помощ да не съм на улицата. Аз съм това, което съм, с помощта на бокса и моя баща”, съобщи новият крал в тежка категория.

Сега за Разрушителя, както е прякорът на Анди Руис, най-важното е да помогне на фамилията си.

“Казах на майка ми, че повече няма да се борим. Казах й, че ще й дам всичко. Ще платя за всичко, ще й купя нова кола. Благодарение на Бог всичко се промени”, сподели още мексиканският боксьор.
 Анди Руис младши сервира сензацията против Антъни Джошуа @@@
След срещата с президента той призна, че е бил доста нервозен, само че също по този начин увери, че се е чувствал доста комфортно в компанията на Андрес Мануел Лопес Обрадор.

“Бях извънредно обезпокоен. А той беше доста горделив от достижението ми. С него можеш да разговаряш като с роднина”, добави Руис.

Анди Руис има три от четирите пояса на огромните организации. Той би трябвало да завоюва единствено това, което Дионтей Уайлдър има, а точно купата на WBC. Но мексиканецът е убеден във опциите си и е подготвен да провокира американеца.

“Първо би трябвало да направя реванша против Джошуа. Уайлдър е добър войник, той удря крепко. Но малко по малко, мач след мач…”, съобщи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР