Преди две години незаменяемите токени, или NFT, се превърнаха в

...
Преди две години незаменяемите токени, или NFT, се превърнаха в
Коментари Харесай

Серина и съпругът ѝ ще бъдат съдени измама с NFT


Преди две години незаменяемите токени, или NFT, се трансфораха в новия феномен в света на криптовалутите. Сега обаче обстановката е много по-различна. Според финансовото издание Fortune през юли е регистриран рекорден спад на продажбите на NFT – с 90% по-малко спрямо миналата година. Множеството звезди, които побързаха да се включат в новия бизнес, в този момент може да съжаляват горчиво за решението си.

Сред тях се оказаха Серина Уилямс и нейният брачен партньор Алексис Оханян. Fortune оповестява, че те ще бъдат подведени под правосъдна отговорност за това, че през февруари са промотирали в Twitter NFT на Bored Ape Yacht Club. През април те доближиха рекордна цена от 434 хиляди $ за брой. Според финансовата платформа CoinGecko обаче понастоящем тя възлиза на много по-скромните 85 хиляди $.

Именно на това се основава обвиняването, отправено от Районния съд на Централна Калифорния. Според него Уилямс и Оханян, както и останалите звезди, взели участие в акцията, са направили машинация, убеждавайки купувачите, че цената на NFT-тата ще се увеличи в бъдеще.

„ Целият бизнес модел на компанията е основан на подвеждащ маркетинг и промоционални интензивности, реализирани от международни звезди, получили огромни по мярка необявени възнаграждения, с цел да покачат търсенето на предлаганите от Yuga Labs артикули, заблуждавайки евентуалните купувачи, че тяхната стойност ще се увеличи “ – се споделя в правосъдните документи.

Освен Уилямс и Оханян измежду обвинените са още комикът Кевин Харт, рапърът Snoop Dogg, телевизионният водещ Джими Фалън, актрисата Гуинет Полтроу и поп звездите Джъстин Бийбър и Мадона. Според обвиняването Бийбър твърдял, че е купил NFT за 1,3 млн. $, до момента в който в реалност той му е бил възложен гратис в подмяна на промотиране на продуктите на Yuga Labs.

Според проверяващите множеството от звездите, взели участие в промотирането на Yuga Labs, са били привлечени от мениджъра Гай Осиъри, който им е платил посредством крипто компанията MoonPay, в която е вложител. През ноември 2021 година във воденото от него „ The Tonight Show “ Джими Фалън оповестява, че е купил първия си NFT на Bored Ape посредством MoonPay, без обаче да разкрие, че той самият също е измежду вложителите във компанията.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР