Преди две години КН обясняваше, че е срещу смесеното гласуване,

...
Преди две години КН обясняваше, че е срещу смесеното гласуване,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Борисов ни казва: “Опичайте си акъла, за да не отидем на избори по моите правила”

Преди две години КН обясняваше, че е против смесеното гласоподаване, че хартиената бюлетина е кусур на гласуването, добави Мирчев

" Връщане към старите времена на изборни операции с брутално пазаруване на гласове, следен избор и десетки, даже стотици хиляди невалидни бюлетини. " Така Ивайло Мирчев от “Демократична България ” окачестви пред признатите от правната комисия промени в Изборния кодекс след 18-часовото ѝ съвещание по-рано тази седмица. Според него по този метод Бойко Борисов цели да покаже, че е подготвен да прати страната на пети следващи парламентарни, само че още веднъж по разпоредбите на ГЕРБ. Събитията предизвикаха остра реакция както на гражданското общество, по този начин и на Демократична България и Политическа партия, които провеждат взаимен митинг пред Народното събрание през днешния ден (петък) от 18:30 часа.

Народният представител добави, че 67-те страници с оферти за промени в сегашния Изборен кодекс са включвали плашещи безумия. Примери за това са видеонаблюдението в секциите, само че без учебните камери да записват, превръщането на машините в скъпоструващи принтери, което на практика ги обезсмисля, както и концепцията на ГЕРБ страната да купи операционните системи на машините, които в действителност принадлежат на Microsoft. Мирчев добави, че представителите на хартиената коалиция в правната комисия са отхвърлили предлагането на Демократична България за преброителни центрове без причини. Неучастието им в дебата по множеството оферти е целяло по-бързото им приемане от оформилото се болшинство на статуквото.

“Правната комисия е сърцето на Народното събрание, а държанието на ръководителя ѝ Радомир Чолаков от ГЕРБ беше безусловно безумство. Искам ГЕРБ и Българска социалистическа партия със същата угриженост и самоувереност, с които приказват за инфлацията и приходите на хората, да покажат че са откровени, а не лицемерни. Нека създадат 18-часово съвещание на бюджетната комисия по тези проблеми ”, прикани Мирчев. Той напомни, че единствено преди две години Корнелия Нинова е определила хартиената бюлетина като кусур на гласуването и се е оповестила срещу смесения избор, който поддържа през днешния ден.

Среднощните промени в изборното законодателство наподобява са разгневили обществото и макар опита на Бойко Борисов да тушира напрежението, хиляди хора се чака да стачкуват пред Народното събрание в петък от 18:30 часа. Ивайло Мирчев показа, че доста хора към този момент са изразили отвращение от случилото се, само че място за оттегляне няма. “Терминал 2 не е изходът. Трябва да останем в България и да решим проблемите си, с цел да влезе страната в нов коловоз. Хората, които ще се включат в митинга довечера, няма да дойдат с рейсове, бели шапки и бели тениски, а със съзнанието, че има проблем, който би трябвало да решим ”, приключи ревюто си Мирчев.

Имаше хора, които желаеха да купуват Microsoft на това съвещание...ГЕРБ имаха предложение страната да купи операционните системи на машините. Божанов сподели на ръководителя: “Как да купим… ”

67 страници оферти за промени в този ИК – имаше страшни безумия

Преди две години КН обясняваше, че е против смесеното гласоподаване, че хартиената бюлетина е кусур на гласуването.

Представете си, че ще има видеонаблюдение без запис. Наистина ли мислите, че камерата в учебното заведение ще улови нарушавания и някой ще ги види?

Демократична България беше рационалната мощ и предложихме ПЦ. Урната се взима, без да се отваря, носи се в ПЦ, където броят 20 000 гласа – представители на всички политически сили. Аргументи няма. Ако сте гледали съвещанието, хартиената коалиция не взимаше присъединяване в дебата, с цел да могат предложенията да минат бързо на гласуването.

Предложението, признато от ГЕРБ, машината да бъде скъпоструващ принтер. В момента тя резервира инфо във флашка, която се дава на ЦИК. ГЕРБ предлага принтера да напечата самата бюлетина, да се постави в урната и след това представители на СИК да преброят бюлетината.

Снимаш с телефона в стаичката и след това ми носиш да покажеш, по какъв начин си дал своя вот. Над 120 000 невалидни бюлетини 2017.

Виждаш, че бюлетината е на твоя конкурент, надраскваш я лекичко и тя е невалидна.

Няма мотив да се трансформира метода, по който се работи с машинното гласоподаване сега. На процедура се връщаме към старите времена, както бяха изборите 2017.

Ние направихме една самодейност „ Ти Броиш. Виждали сме разказите на хората в СИК. Чували сме неща, които доста хора ще се отвратят, в случай че ги видят. Европейските общества нямат тоя проблем. Никой там няма да отиде да купува гласа и да се занимава с корпоративен избор.

Искат да купуват по жесток метод гласове. Хората са гневни. ББ желае сега да смъкна температурата, тъй като 15 000 души към този момент са се отбелязали за митинга тази вечер. ББ ни споделя: „ Опичайте си акъла, тъй като в противоположен случай отиваме на избори. По моите правила. Това е остарелият ГЕРБ подобен, какъвто го познаваме.

Разликата – Карадайъ може да докара 20 000 индивида с рейсове. Те ще бъдат като на Росенец – докарани с 20-30 рейса с бели тениски и бели шапки.. Хората пред Народно събрание тази вечер идват свободни, тъй като знаят, че има проблем. Те не идват, докарани с рейсове, с бели тениски и шапки. Писаха ни през вчерашния ден какъв брой са разочаровани...

Трябва да си стоим в страната, да си оправим проблемите, да влезем в нов коловоз.

Направихме 18 часа съвещание с помощта на Чолаков, който не е на висотата на ръководител на комисия. Искам Българска социалистическа партия и ГЕРБ със същия самоувереност, с който приказват за инфлация и приходи, да покажат. Нека създадат 18-часово съвещание на бюджетна комисия, с цел да покажат какъв брой са загрижени за хората. Както направиха за хартиената бюлетина. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР