Преди две години ГЕРБ-СДС представя четирима млади кандидат-депутати в листите

...
Преди две години ГЕРБ-СДС представя четирима млади кандидат-депутати в листите
Коментари Харесай

Коя е Рая Назарян - председател на 50-ия парламент?

Преди две години ГЕРБ-СДС показва четирима млади кандидат-депутати в листите си за изборите на 2 октомври.

Сред тях като " нова селекция в кастинга " е и Рая Назарян - сложена на второ място в листата на ГЕРБ-СДС за 24 регион в София, след опитния народен представител Тома Биков.

Тогава тя се показва като правист с опит от повече от 10 години. Родена е във Варна, а юридическото си обучение получава в УНСС.

Кариерата ѝ стартира от адвокатската адвокатска фирма на Менко Менков - юрист на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и други фрагменти на ГЕРБ в годините..

Впоследствие Назарян основава лично адвокатско сдружение " Назарян и Георгиев ", където неин съучастник е Тервел Георгиев, също народен представител от партията в сегашния парламент.

Назарян е депутат в 48-ия и 49-ия парламент, само че забележимият скок в кариерата ѝ е в края на мандата на предходното Нродното заседание - тогава се издига до заместник-председател на парламентарната група. Това става след и с помощта на отдръпването на Десислава Атанасова от партийните редици, тъй като стана парламентарен арбитър.

Рая Назарян взе участие и в преговорния екип, излъчен от Бойко Борисов, който да договаря за несъстоялата се ротация на кабинета " Денков ".

Името ѝ се оказа забъркано в дело-шамар против енергийния специалист Илиян Василев.

То е заведено от народен представител от ГЕРБ Делян Добрев, негов юрист е Назарян, а разноските и хонорарът на защитничката на Добрев се оказват платени от държавната дотация на партията.

В навечерието на предварителните изборите на 9 юни Назарян разви тезата, че описът със глобени за корупция по световния закон " Магнитски ", в който са ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски, нямал стойност в България, тъй като управляващите в Съединени американски щати са подведени от българи

Според нея Съединени американски щати първо са наложили глобите и едвам по-късно са почнали да ревизират дали има доказателства.

" Списъкът " Магнитски " не е някаква юридическа форма, която да има стойност в България, с цел да стартираме да я разглеждане и да вършим разбори по нея. Не знаем дали има някакви доказателства за всичко това, " съобщи при започване на юни Назарян в ефира на Nova.

Преди първото съвещание на новия парламент 30-годишната юристка беше препоръчана от водача на ГЕРБ Бойко Борисов за ръководител на Народното събрание с изискването, че или ще бъде определена, или няма да има постоянно държавно управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР