Преди две години Apple спря да опакова зарядни устройства, кабели

...
Преди две години Apple спря да опакова зарядни устройства, кабели
Коментари Харесай

Автомобилите Tesla вече не се продават с кабел за зареждане - като iPhone

Преди две години Apple спря да опакова зарядни устройства, кабели и слушалки в пакет със смарт телефоните си iPhone. След това същата скица бе възприета от някои други производители на смарт телефони. Сега очевидно пристигна редът и на фирмите, произвеждащи електрически транспортни средства.

И първата такава е компанията на Илон Мъск. Tesla към този момент не доставя никакви кабели за зареждане с колите си. Струва си да се означи, че в началото в комплект с електрическия автомобил вървяха два кабела за зареждане - NEMA 14-50 и NEMA 5-15. Първият е за станциите за бързо зареждане, а вторият - за свързване към елементарен битов електрически контакт.

`Автомобилите

Първият, този за бързите зарядни станции, бе изваден от пакета от дълго време и към този момент се продава настрана за 400$. Сега вторият кабел, този за домашна приложимост, също не се предлага с автомобила. И той, както първият, се продава настрана на цена от $200. Още нещо любопитно е, че сега и двата аксесоара не са налични за поръчка на формалния уеб страница на марката, като там е упоменато, че са изчерпани.

Трябва да отбележим, че откакто понижи пакета, Tesla не смъкна цените на своите електрически транспортни средства. Между другото, през март компанията извади нов ценоразпис, който е със доста нараснали цени за електрическите автомобили, като най-мното те са поскъпнали в Съединени американски щати и Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР