Преди два-три месеца Джонатан Линдсет беше в немилост на Армията.

...
Преди два-три месеца Джонатан Линдсет беше в немилост на Армията.
Коментари Харесай

Линдсет се изстреля в нова орбита

Преди два-три месеца Джонатан Линдсет беше в недружелюбност на " Армията ". Норвежецът беше умишлен от почитателите за един от главните виновници за неуспеха със Сепси. Имаше апели и от футболни хора халфът да бъде забит на пейката за дълго. И всичко това в случай, че Линдсет беше изиграл един доста добър сезон с екипа на ЦСКА, в който той от една страна загатна, че има доста класа и тактическа просветеност, а от друга - че функционалността му на терена е прекомерно отбранителна за качествата му. С други думи - Саша Илич искаше от един разиграващ и изобретателен халф, повече да се ръга и бута на терена. Норвежецът успяваше ненапълно да се оправи с тази задача, само че си личеше, че се губи на игрището, а ЦСКА се лишава от най-силните му качества.

Именно Джонатан Линдсет е едно от най-солидните доказателства на " Армията ", че треньорът е най-определящата фигура във футбола. Говорим световно. Да, играчите и класата им също е решителна за това дали един тим ще бие, или ще падне в обособен мач, само че треньорът е този, който печели купите.

Нестор Ел Маестро се завърна в ЦСКА с насъбран опит, самочувствие и цялостен наръч с хрумвания. Една от тях тотално промени тима. Треньорът на " алените " заложи на схемата " елмаз " в средата на терена, а Джонатан Линдсет заигра като разиграващ халф. Функция, която най-вече приляга на качествата му. Това като че ли му постави перка на гърба. Към днешна дата норвежецът засенчва даже сънародника си Тобиас Хайнц, който посвали формата си напоследък. Отделно Линдсет стартира да вкарва голове и то значими. За целия минал сезон той вкара два пъти, а от началото на този към този момент има четири гола. Отбеляза и на Левски в дербито, донесе и обрата над Пирин преди няколко дни. В тази акция изостава единствено по асистенции, само че вероятно ще навакса и по този индикатор. Поне представянето му за ЦСКА подсказва за това.

Джонатан Линдсет е благосъстояние за " армейците ". Toва е константа. Променливата зависи от треньора и функционалностите, които той ще му разпореди. На този стадий Ел Маестро изстисква най-до6pото от норвежеца, пращайки го в друга орбита, в която е звезда, а не горящ в атмосферата метеор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР