Преди два месеца те шумно подадоха оставки в знак на

...
Преди два месеца те шумно подадоха оставки в знак на
Коментари Харесай

Краудфъндингът като спасителен пояс за журналистите

Преди два месеца те шумно подадоха оставки в символ на митинг против обсебването на властта от Виктор Орбан. Благодарение на триумфа на онлайн акция за набиране на средства, публицистите от главния информативен уебсайт в Унгария се готвят за рисковано завръщане.

Над 50 членове на някогашния екип на портала Index.hu желаят да започват " през идващите седмици " нов уебсайт, Telex.hu, откакто събраха над 30 000 дарения от читатели, чиято обща стойност е загадка.

" Много унгарци схванаха, че техните свободи и демокрацията са застрашени ", проучва 40-годишната Вероника Мунк, оглавила новия план.

Русокосата жена с съдбоносен взор е работила 18 години за Index.hu, преди да затръшне вратата през юли, както още 80 от нейните сътрудници. Медията публикуваше сензационни разкрития за корупцията и беше четена ежедневно от един милион души.

През лятото обаче напусна съвсем цялата редакция на изданието - необичаен сериозен глас в страната - след грубото уволненение на основния редактор, който протестирал против план за преустрояване, обвързван със промяна на акционер. Впоследствие някогашният началник на формалния уебсайт на Виктор Орбан беше назначен на негово място и аудиторията на медията взе да се топи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР