Преди два месеца БСП бе заплашена да бъде изгонена от

...
Преди два месеца БСП бе заплашена да бъде изгонена от
Коментари Харесай

При 280 хиляди лева задължения: БСП се размина от запечатване на централата, но не и „Труд“

Преди два месеца Българска социалистическа партия бе застрашена да бъде изгонена от централата си на „ Позитано “. На 5.10.2021 година регионалният шеф Митко Михайлов съобщи, че социалистите имат близо 280 хиляди лв. остарели отговорности за неплатен наем. Социалистите скочиха остро и желаеха оставката на Михайлов, който небрежно бе смъмрен от назначилия го Румен Радев и тематиката завърши.

Не единствено, че не потърси отговорностите си, Михайлов даже се извини и разгласи тиражираната от Българска социалистическа партия информация за погрешна и я дефинира като „ конспирация “.

Истината към проблема с Българска социалистическа партия бе потулен, както и това, че социалистите са не запомнили да изискат със заявление прилагане на централата без пари, каквото е разрешено по закон. Така бе публикуван изпълнителен лист против алените поради неплатените наеми. Михайлов обаче реши, че може да си „ затвори очите “ и седна да се контракти с Нинова за разсрочено заплащане. Социалистите са решили, че не е нужно да довършат процедурата по закон, с цел да могат да употребяват централата си безплатно, само че и не бяха запечатани, както се случи с редакцията на вестник „ Труд “ през днешния ден.

Припомняме, че сутринта публицистите бяха сюрпризирани от служители на реда, а съветника на служебния министър на културата Велислав Минеков, Станислав Трайков бе изпратен, с цел да съблюдава осъществяването на регионалния шеф, същият който се смили над Българска социалистическа партия за стотици хиляди отговорности.

Журналистите и основният редактор Петьо Блъсков бяха предизвестени, че в случай че не изоставен и не освободят офисите непринудено, то ще бъдат изведени с белезници, а техниката им изхвърлена на улицата.

Казусът с „ Труд “ пък започва тъкмо с този на Българска социалистическа партия, само че на публицистите бе отказано да си платят отговорностите, тъй като не им се дават никакви фактури. Освен това тече обжалване на издадените заповеди и следва съда да се произнесе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР