Преди два дни, в Деня на Конституцията и юриста, магистратите

...
Преди два дни, в Деня на Конституцията и юриста, магистратите
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите у нас набира помощи за юристите в Украйна

Преди два дни, в Деня на Конституцията и юриста, магистратите от неправителствената организация Съюз на съдиите у нас излезе с ПРИЗИВ ЗА ПОДКРЕПА. Ето наличието на апела:
 

" Скъпи сътрудници,
честваме Деня  на Конституцията и юриста в изискванията на войната в Украйна, която погазва  държавния суверинитет и главните човешки права – фундамента на всяка демократична конституция. В момента ставаме очевидци на изключителната битка на един народ в отбрана на свободата му, най-висшата конституционна полезност.
От началото на военната инвазия на Русия украинските съдилища не престават да реализират своята активност. Украинските съдии и правосъдни чиновници работят или посредством отдалечен достъп, или в правосъдните здания, в които това е допустимо. За да продължи тяхната работа на закона в изискванията на дейни военни дейности, те се нуждаят от персонални защитни средства, за което насочиха апели за помощ към интернационалната съдийска общественост. Асоциацията на португалските съдии се ангажира да закупи и изпрати  такива защитни средства, които са на забележителна стойност, за което провежда дарителска акция измежду юридическата общественост.

Съюзът на съдиите в България се причислява към самодейността на Асоциацията на португалските съдии

за събиране на дарения за закупуване на средства за персонална отбрана на работещите в правосъдната система на Украйна, като разкри дарителска набирателна сметка, събраните средства по която  ще бъдат препратени по дарителската сметка на Асоциацията на португалските съдии " Помощ за Украйна ".
Призоваваме българските съдии, прокурори, следователи, правосъдни чиновници, представители на останалите правни специалности, както и българските жители да създадат парични дарения по долупосочената сметка: 
Съюз на съдиите в България
BG25UNCR70001522787294
УниКредит Булбанк
           UNCRBGSF           
      (За съдиите в Украйна)
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР