Преди два дни неизвестен микробус е превозил и изхвърлил около

...
Преди два дни неизвестен микробус е превозил и изхвърлил около
Коментари Харесай

Жестокост! Десетки кучета стреляни, газени и влачени, след като биват изхвърлени в гората

 Преди два дни незнаен микробус е превозил и изхвърлил към 40 кучета в региона на Перелик към Помпената станция. Сред тях има минимум четири майки с дребни. Това написа на читателят на Plovdiv24.bg Натали Папучарова.

Зоодоброволците са снимали фотоси и видеа с десетките кучета по пътното платно.

" До тук са преброени 38 кучета, само че сигурно са повече. Изскачат от гората, кутрета лежат по пътното платно. Кошмар е, няма да оживеят там. Обречени са, не знам какво да ги вършим ", споделят зоодоброволците от Смолян. Тези, които оцелеят, сигурно ще намерят път към града и казуса с бездомните кучета още повече ще се ускори.

Зоодоброволка е подала сигнал до полицията и се ревизира кой е изоставил кучетата. Има камери за видеонаблюдение на Помпената станция, които ще оказват помощ за следствието.

Зоодоброволците и проверяващите приканват всеки, който е станал свидетел на стартирането на животните да алармира в полицията.

За случая е известена и Община Смолян.

" Няма по какъв начин да се оправим с бездомните кучета, до момента в който всеобщо се изхвърлят кучета и цели кучила с дребни. Проблемът в никакъв случай няма да се реши до момента в който сходни хора не бъдат осъдени с цялата тежест на закона ", споделят зоодоброволците.

Зоодоброволците са отишли да нахранят кучетата и са се натъкнали на ужасяваща панорама. 8 убити кучета, от които две умряли по пътя към ветеринарен доктор. Стреляни, газени, влачени...стара и ужасяваща процедура, която е предпазена от Закона за лова, е кучета, които се намират отвън територията на града да бъдат разстрелвани, тъй като се водят нездравословен дивеч. 

" Отговорността за тези животни е напълно наша, хората би трябвало да се образоват по какъв начин да отглеждат вярно животни, не да ги оставят да се множат безсистемно, да ги убиват или разселват когато не им отърва и да ги тровят, тъй като им пречат на комфорта и по този начин е по-лесно!!! Общината също е длъжна да се следи за спазването на закона за развъждане на домашни любимци, да постанова наказания на хора, които не се грижат вярно за животните си, а не да взе участие директно или непряко с бездействието си в същите тези разселвания и убийства на бездомни животни.

Моля институциите да се самосезират и да вземат ограничения против причинителите на сходни издевателства. Отношението на хората към животните е показателно за отношението към всичко друго. Както през днешния ден един или няколко души могат да посегнат на почтено животно, било то куче, котка, заек и така нататък, по този начин на следващия ден ще убият по-същият нечовечен метод някой човек ", написа нашият четец.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР