Преди ДНК тестовете беше трудно да се идентифицират потомците на

...
Преди ДНК тестовете беше трудно да се идентифицират потомците на
Коментари Харесай

Кои съвременни народи са потомци на древните египтяни?

Преди ДНК тестванията беше мъчно да се разпознават потомците на античните египтяни, защото античните художниците са изобразявали локалните поданици с друг цвят на кожата. В някои изображения човек може да срещне египтяни със светлокафяв цвят на кожата, до момента в който в други художниците ги изобразяват с съвсем черна кожа, съобщи БГНЕС.
Херодот показа версия, съгласно която египтяните са свързани с етиопците. Древногръцкият историк изтъквал в своята версия идентичните цвят на кожата и къдрава коса, присъщ за представителите на двата народа.
Съвременните учени считат, че египтяните стават създатели на доста националности, само че не съумяват да образуват своя ясна лична етническа група.
Единствените, които имат „ чисти “ гени са потомците на огромните фараони. Често техният генетичен материал е бил употребен за идентифициране и сравняване на други ДНК за доказване на генезис.
Немски учени взеха решение да ревизират смесването на кръвта на египтяните с други нации, като за задачата са употребявали деветдесет мумии.
Най-интересното е, че митохондриалната ДНК не се е трансформирал доста, макар обстоятелството, че Египет постоянно е бил подлаган на миграционни талази от Африка, Близкия Изток и даже Европа.
Съвременните египтяни имат прилики с други африкански народ. От генетична страна немските откриватели са открили прилики с етнически групи от Близкия изток.
Според формалната версия наследници на египтяните са коптите. Към днешна дата представителите на тази народност са единствено 10% от популацията на Египет.
Въпреки обстоятелството, че коптите и жителите на Египет принадлежат към разнообразни етнически групи, явно те мъчно могат да бъдат разграничени. Такова е изказванието на известния египтолог Гастон Масперо. Специалистът твърди, че смесените бракове са съдействали за това подобие и сред арабите и коптите., РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР