Преди дни ви съобщихме за столичанин, който намери и върна

...
Преди дни ви съобщихме за столичанин, който намери и върна
Коментари Харесай

Парите, които Владимир Симеонов открива, са били на пачки в несесер

Преди дни ви съобщихме за столичанин, който откри и върна крупна сума пари на семейство от Стара Загора.

Днес ви представяме още детайлности от първо лице за тази преживелица.

Когато изгубили несесера с 4 изписани имена, се отчаяли - “Изгубихме живота си ". Предложили на Симеонов част от парите, само че той отказал: “Не съм ги заслужил "

70 000 евро - от толкоз се е отказал 39-годишният Владимир Симеонов, с цел да ги върне на стара двойка от Стара Загора.

Той намира парите инцидентно един следобяд на паркинг пред строителен обект в столичния квартал “Бояна ". Минава оттова всекидневно, само че в този ден намира несесер на земята. Решава, че може би е на някого от служащите в региона, и чака вътре да откри общоприетото - телефон, персонални документи, ключове, малко пари.

Парите обаче не са по никакъв начин малко - 140 000 лв. в евро, а в несесера няма нищо друго.

Единственият “жокер " са четири изписани имена от външната му страна. Владимир Симеонов даде фотоси на “24 часа ".

Мъжът стартира да търси способи да се свърже със притежателите на несесера, като качва информация във фейсбук групата на квартал “Бояна " в София.

Два часа по-късно Владимир още веднъж е на паркинга пред градежа, когато вижда стара двойка. Хората са с кола, само че стоят отвън нея под дъжда. Отива при тях и ги пита дали може да им помогне с нещо, а те му дават отговор: “Ние изгубихме живота си "

Двойката се оказва притежател на изгубения несесер, а изписаните на него имена - тези на внуците им.

Парите събирали дълго, с цел да купят с тях апартамент в България за сина им, който живее в Съединени американски щати дружно със брачната половинка и децата си.

“Явно България им липсва и желаят да се върнат тук. А родителите му са решили да оказват помощ, като им купят апартамент, където да живеят ", споделя Владимир.

Той твърдо отхвърля парите, които те му оферират от благодарност  “Разбира се, че отхвърлих парите. Казах му: “Аз можех да злоупотребя с всичките, в случай че съм желал. Но не съм ги заслужил. И едно евро да желаете да ми дадете, първо ще направя нещо за вас и чак тогава може да ми платите. Но просто по този начин не бих ги взел ", споделя мъжът.

Хората даже не преброяват парите, когато получават несесера си назад. Само ревизират дали са вътре, след което мъжът предлага част от тях на Владимир.

“В първата минута не си казахме нищо. Беше едно неудобно безмълвие, в което не знаех какво се случва. Чак откакто отхвърлих препоръчаните пари, нещата се поуспокоиха и си разменихме две приказки.

Не имаха вяра, че може да има подобен човек и че това може да се случи. Бяха се надявали никой да не е намерил несесера и той още да стои на мястото, където го бяха изгубили ", изясни Владимир.

Симеонов има бизнес и се гордее, че е брачен партньор на известна пародонтоложка и имплантоложка. Разказва, че фамилията и околните му не са лишени от нищо, само че и че не би се полакомил да вземе пари, които не е изработил самичък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР