Преди дни турският президент Реджеб Тайип Ердоган се обърна към

...
Преди дни турският президент Реджеб Тайип Ердоган се обърна към
Коментари Харесай

Хасан Азис: Нормално е Кърджали да е в душата на Ердоган

Преди дни турският президент Реджеб Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали " на конгрес на ръководещата партия в Сакария. Там президентът сподели, че всички жертви и подтиснати, отвън родината си се молят за триумфа на Турция. Това не е първото послание на Ердоган към хората от Кърджали. Миналата година той два пъти загатна българския град в свои речи, които провокираха остра реакция у нас.

Няма случай, в който да са пристигнали държавен глава, представители на страната, политически водачи и дори туристи и Кърджали да не е останал в душата на всеки един от тях. Това сподели по Би Ти Ви Хасан Азис, кмет на Кърджали, член на управлението на Движение за права и свободи и зам.-председател на Сдружението на общините.

Той изясни, че думите на турския президент имат предистория: Преди 10 години Ердоган, тогава в качеството си на министър председател на Турция, беше на посещаване в София и оттова пристигна в Кърджали и неговото посещаване се удължи с няколко часа поради положителния, топлия банкет.

Всяко едно посещаване на държавен глава, в това число сме посрещали и президента Първанов, и то е продължавало доста над времето, което е несъмнено по протокол.

Разбирам опитите за това думите на президента Ердоган да провокират исторически асоциации от предишното, само че от позиция на добросъседските връзки, които се демонстрират от премиера Борисов и президента Ердоган, мисля, че нещата би трябвало да спрат до положителните знаци, които могат да бъдат разчетени в този израз.

Няма случай, в който някой да е пристигнал в Кърджали и градът да не е останал надълбоко в душата му с най-хубави усеща.

Дори американският дипломат в предишното Джеймс Пардю беше в Кърждали и остана повече от 4-5 дни, цяла седмица. Лидерът на „ Атака” избра Кърджали за фамилно празненство. Също съм сигурен, че Кърджали е надълбоко в душата на нашия почетен водач Доган”.

Във връзка с нотата на външно министерство по случая, Хасан Азис съобщи, че се солидаризира изцяло с позицията на Министерство на външните работи от една страна, само че въпреки това „ това изявление сподели какъв е държавническият рефлект на държавните мъже в нашата страна. Всеки от позиция на своите отговорности излезе с позиция.
За мен като кмет на Кърждали не бих споделил нищо друго с изключение на да погледна от хубавата страна на въпроса и да кажа, че това е плод на едно доста мощно усещане от визитата му в Кърджали”.

Самото наблягане, че това са част от душевните граници мисля, че подсказва задоволително ясно, добави Хасан Азис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР