Преди дни той беше осъден на втора инстанция на 15

...
Преди дни той беше осъден на втора инстанция на 15
Коментари Харесай

Ген. Киров: Някой ден ще кажа кои поръчаха делото срещу мен

Преди дни той беше наказан на втора инстанция на 15 години отнемане от независимост за заграбване на близо 5 млн. лева от разузнаването. На първа инстанция присъдата беше 10 години затвор.

"По изумителен метод личеше невероятният синхрон сред военната прокуратура и военния съд ", разяснява тази заран пред bTV Киров.

По думите му, без значение от изказванията на прокурора, той е наказан без доказателства, единствено по показанията на един-единствен човек.

Според него делото е политическо, тъй като завършва тъкмо в този момент, когато България е ръководител на Съвета на Европейския съюз. Целта била да се покаже, че страната се бори с корупцията и има наказана знакова фигура.

"Ще пристигна времето, когато ще назова точните поръчители ", закани се генералът.

Той за следващ път повтори, че не е присвоил парите и даже не ги е виждал.

"И когато съм утвърждавал тези разноски, и в този момент не преставам да мисля, че са отишли по своето целево предопределение ", безапелационен бе Киров.

"Удивлявам се по какъв начин военната прокуратура си разрешава да чете пред публицисти страници от секретно дело, да изнася класифицирана информация, а съвсем за нищо, след телевизионно присъединяване, на мен ми беше формирано дело за изнасяне на класифицирана информация ", сподели още той.

Бившият началник на разузнаването акцентира, че ще апелира присъдата си и няма никакво желание да бяга или да се крие, в противен случай:

„ Аз съм задължен поради себе си и поради фамилията си да изчистя името си “.

В отговор на въпрос Киров посочи, че най-големите рискове по време на българското европредседателство към този миг по негова преценка нямат външен темперамент. Това са проблемите от вътрешен темперамент – корупцията, образованието, в стопанската система, уточни той.

"Ако приказваме за закани с външни темперамент, това са развиването на ситуацията в източните райони на Украйна, Близкия изток и евентуалната опасност от вълна на мигранти ", проучва генералът.

За убийството на предприемача Петър Христов ген. Киров сподели, че „ в най-голяма степен аргументите би трябвало да се търсят в неговия бизнес – по какъв начин се е развивал, до каква степен е изсветлен и до каква степен е обвързван със сенчести кръгове, до каква степен самият той е дължал средства в огромни размери на някого “.

„ Предполагам, че това е премахване на съперник от територии, които съставляват интерес за други хора. Все отново Петър Христов беше също знакова фигура от позиция на своите връзки и контакти с политически мощни на деня. Струва ми се, че е допустимо да има и политически подтекст в неговото ликвидиране, само че не го настоявам, тъй като е мъчно доказуемо “, сподели още ексразузнавачът.

Кирчо Киров изрази подозрения, че Христов е бил в съветския спецназ, както преди дни съобщи проф. Михаел Бар-Зоар, публицист, някогашен народен представител в израелския Кнесет и откривател на МОСАД. Той твърди, че двамата са били другари и предприемачът му го е разказал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР