Преди дни стана ясно, че в Юридическия факултет на СУ

...
Преди дни стана ясно, че в Юридическия факултет на СУ
Коментари Харесай

Близки и колеги учредяват фондация и правна клиника на името на Кристиан Таков

Преди дни стана ясно, че в Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " няма да има публика, кръстена на името на починалия учител по право доцент Кристиан Таков. Зад самодейността по именуването застанаха над 4 200 души, само че настояването беше отхвърлено с 12 гласа " срещу ", 4 " за " и 4 – " въздържал се ".

Делото и концепциите му обаче ще бъдат продължени с редица начинания от неговите другари, студени и близки.

Христо Христев, който е учител по право на Европейски Съюз в Софийския университет, уточни, че е подкрепил самодейността за именуването на публика поради гражданската реакция и поради другарството му с Таков. „ Факт е, че юридическият факултет следва практиката да не наименува аудитории на преподаватели и адвокати и не трябва да се стигматизира резултата от самодейността. Трябва да се вдъхновим от отношението му към правото и обществото, а не на тази база да сътворяваме огневи точки . Ще опитаме да намерим жива форма, посредством която да продължим образеца му – посредством научна конференция на името му, а с други негови другари и преподаватели обмисляме да организираме една правна клиника, неофициална организация ”, уточни той.

Майката на Кристиан Таков Галя Йончева уточни, че в околните дни ще бъде учредена фондация на негово име, само че това, което продължава паметта му е работата му . „ Кристиан е вложил доста философия в своите писания. Той самичък е построил собствен монумент, тези книги ще се учат и той продължава по този метод да живее”, сподели тя.

Тя беше безапелационна, че няма отношение към проблема със СУ. „ Моят наследник остави знаме, което се развява и е знак на огромните му хрумвания за истина, независимост и истина”, добави тя.

„ В последните пет години открих неподозирани качества в характера на сина ми . След страшната диагноза той не отхвърляше задължения, не промени метода си на живот и даже може би приемаше повече задания, с цел да си потвърди. че може. И беше с една усмивка на лицето, казвайки, че се усеща добре. В деня на сбогуването с него небето плака и още 2000 души плакаха, които пристигнаха да се простят с него. Бях изумена от лавината сила от тези хора”, показа Йончева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР