Преди дни стана ясно, че данни на колата на бившия

...
Преди дни стана ясно, че данни на колата на бившия
Коментари Харесай

Автомобилен експерт: Перфектният клонинг на кола може да се създаде за два часа

Преди дни стана ясно, че данни на колата на някогашния финансов министър Владислав Горанов са били клонирани и с тях автомобил от същата марка и модел е регистриран в Русия, а по-късно откраднат и разгласен за търсене в системата на Интерпол. Можем ли да се предпазим от това да се окажем притежатели на коли-близнаци - тематиката в " Денят стартира " разяснява Филип Лазаров, авто специалист.

Т.нар. клониране се ползва най-често при крадени коли, които се изнасят зад граница.

Клонирането значи основаване на безусловно копие - близнак на истинския автомобил. Това включва марка, цвят, документи, регистрационно табели, пренабиване на номера на рамата. Това, което написа в талона на единия, го написа и в талона на другия. Правят го хора, които схващат от тези неща и то е безусловно нелегално, изясни специалистът.

За клонирането на автомобила би трябвало предварителна подготовка, това си е като един поминък, добави той.

Според специалиста, това не е нещо скрито, прикрито и полицията е осведомена с тези неща.

Няма по какъв начин да допускаме, че колата ни има клонинг, тъй като без да сме създали нищо, близнакът може да се движи да вземем за пример в другия завършек на страната и когато стане ПТП, ще ви извикат вас, изясни Лазаров.

Лошото е, че това няма по какъв начин да се предотврати, по тази причина в случай че купувате нов автомобил, наложително се минава през КАТ, добави специалистът.

Перфектният клонинг на автомобил може да се сътвори и за два часа. Не е толкоз комплицирано да се направи копие - сменяш номерата, поставят се лепенки, тъй като авансово се знае на кой автомобил се прави близнак.

Според специалиста обаче, в България практиката за клониране на коли не е толкоз публикувана. Той посъветва наложително да си купуваме автомобил с тествана история, а хората с по-нисък бюджет да не се тормозят, тъй като нормално клонинги се вършат на скъпите коли.

Вижте повече детайлности във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР