Преди дни пък Бойко Борисов и Делян Пеевски с общо

...
Преди дни пък Бойко Борисов и Делян Пеевски с общо
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Искаме ежеседмични писмени отчети от Мария Габриел за Шенген

Преди дни пък Бойко Борисов и Делян Пеевски с общо писмо желаеха доклад от премиера Николай Денков за свършеното по съглашението с миньорите от въглищните региони, които стачкуваха.

От ПП-ДБ отвръщат на удара, като също желаеха седмични доклади, те пък по тематиката Шенген. Депутатите от парламентарната група укориха външната министърка Мария Габриел, че не поставя задоволително старания за влизането ни в Шенгенското пространство.

Направиха и публично питане към Габриел какви ограничения ще предприеме до края на годината, в качеството си на министър на външните работи и на заместител министър-председател, за приемането на България в Шенген до края на 2023 година ", оповестиха от обединението. От групировката я подлагат на критика за слаба интензивност, като извеждат за съпоставяне напъните на премиера по тематиката Шенген.

От ПП-ДБ припомнят, че това е целта, който е измежду главните претекстове за поддръжката на ротационното държавно управление от страна на коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

" Наблюдаваме непрекъснатите старания на премиера акад. Николай Денков, както и на обособени народни представители от ръководещото болшинство, за ускорено привършване на процеса по приемане на страната ни в Шенгенското пространство, само че със угриженост означаваме по-слабо дейната роля на министерство на външните работи в отстояване на тази цел ", декларират от ПП-ДБ.

" Не бихме желали да рискуваме евроатлантическата посока на развиване на България заради пропуснати благоприятни условия за деяние. Затова ще пожелаваме от вицепремиера и министър на външните работи доклад за всяка седмица в писмена форма ", заричат се още народните представители.

Мария Габриел е и ротационният министър председател, излъчен от ГЕРБ, който би трябвало да смени Николай Денков на поста. Други свои представители в изпълнителната власт партията на Бойко Борисов няма.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР