Преди дни от „Пирогов“ публикуваха препоръчителни мерки за служителите при

...
Преди дни от „Пирогов“ публикуваха препоръчителни мерки за служителите при
Коментари Харесай

Защо тиквените семки се включват в борбата с коронавируса?

Преди дни от „ Пирогов “ разгласиха целесъобразни ограничения за чиновниците при подозрение за ковид. Освен банкет на лекарства, измежду тях стои и съветът за банкет на сурово тиквено семе: „ Препоръчително е в ежедневното меню да се включат 50-100 гр. сурово тиквено семе за интервал от 6-9 месеца (по опция за целия есенно-пролетен период). “, написа в инструктажа на „ Пирогов “.

Но за какво е потребно да ядем тиквени семки?

Тиквеното семе е необикновено вкусно и по едно и също време с това извънредно потребно. Това е изцяло разумно, имайки поради, че тиквите, от които произлиза, са една от най-пълноценните, засищащи и хипоалергенни храни. То съдържа в съсредоточен тип безчет доста значими за качествената обмяна субстанции витамини, микроелементи и ензими.

Тиквените семки са отлични както за физическото, по този начин и за психическото здраве. Използват се за медицински цели в продължение на хиляди години. Те са богат източник на магнезий, калций, калий, желязо, цинк и витамин К.

Отличен избор са за ядене, тъй като са богати на омега-3 мастни киселини, от които тялото се нуждае, с цел да поддържа здравето на сърцето и да контролира кръвното налягане.

Ето какво са останалите значими изгоди от тиквеното семе:
 Ползите от тиквените семки  Ползите от тиквените семки  Ползите от тиквените семки  Ползите от тиквените семки
Още по тематиката:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР