Преди дни милиардерът Уорън Бъфет заяви пред акционерите на империята

...
Преди дни милиардерът Уорън Бъфет заяви пред акционерите на империята
Коментари Харесай

Уорън Бъфет може да купи Southwest Airlines

Преди дни милиардерът Уорън Бъфет съобщи пред акционерите на империята му Berkshire Hathaway, че компанията се надява да направи огромно придобиване. След това се появиха редица спекулации за това какво тъкмо може да има той поради.

И сериозните залози са за това, че Berkshire Hathaway може да купи третата най-голяма самолетна компания в Щатите - Southwest Airlines. Според Fortune точно също това е най-вероятния претендент все още.

След като се появиха сходни изказвания, фондовият пазар реагира незабавно и изпрати акциите на Southwest Airlines с 4,1% нагоре в сряда до цена от 56,04 $.

Към края на 2018 година Berkshire Hathaway разполага със свободни 112 милиарда $ в брой и още американски ДЦК и други акции на стойност от общо 20 милиарда $.

В годишното си писмо Бъфет показва, че компанията постоянно ще държи като запаса най-малко 20 милиарда $ капитал за да има буфер при разтърсвания на пазара. Той добавя, че по този начин над 100 милиарда $ остават свободни за евентуални придобивания.

Berkshire Hathaway има вложения в редица обществени компании, в това число в банки, като JPMorgan и Bank of America, както и в компании, като софтуерната Apple и Southwest.

Към момента групата е вторият максимален акционер в самолетната компания, която има пазарна капитализация от към 31 милиарда $. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР