Преди дни легендарната рок група Аеросмит каза, че се оттегля

...
Преди дни легендарната рок група Аеросмит каза, че се оттегля
Коментари Харесай

Демонът на писъците Стивън Тайлър и Аеросмит, които казаха край на концертите

Преди дни именитата рок група " Аеросмит " сподели, че се отдръпва от концертна активност, откакто анулира и прощалното си турне. Причината е контузия на гласните струни на именития фронтмен Стивън Тайлър. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

Наричат го " Демонът на писъците ". И всеки, който в миналото е чувал фронтмена на " Аеросмит " (Aerosmith) Стивън Тайлър да пее, знае тъкмо за какво му е даден този прякор.

С мощния си гласов диапазон и станалото емблематично крещене Тайлър прави Аеросмит една от емблематичките рок групи, която печели няколко награди " Грами " и оглавява класациите в Съединените щати. Но даже незапознатите с групата няма по какъв начин да не са чували баладата I Don`t Want To Miss A Thing, която беше употребена като саундтрак към кино лентата " Армагедон " (1998), в който участваха Брус Уили с и дъщерята на вокала на Аеросмит Лив Тайлър .

Преди дни именитата Аеросмит разгласи, че се отдръпва от концертна активност, откакто анулира и прощалното си турне " Peace Out ".

В изказване на групата в обществените мрежи на почитателите се оповестява, че е взето " сърцераздирателното и мъчно, само че належащо решение " - да се отдръпна от театралните турнета. Причината за това е контузията на гласните струни, която фронтменът Стивън Тайлър получи предходната година. 76-годишният артист към момента не може да се оправи с последствията от казуса с ларинкса, поради който предишния октомври бандата отсрочи останалите дати до края на годината за прощалното си турне.

" Последна признателност към вас - най-хубавите почитатели на планетата Земя. Пускайте нашата музика мощно, в този момент и постоянно. Мечтайте. Вие сбъднахте нашите фантазии ", се споделя още в обявата.
 Музикантите от Аеросмит на промоцията на идния си албум
Като фронтмен на Аеросмит Стивън Тайлър е продал над 150 милиона плочи по целия свят, има многочислени шлагери в класациите, а от 2001 година е признат в Залата на славата на рокендрола.

Стивън Тайлър се трансформира в икона и поради екстравагантното си облекло и театрално държание. Наследството му на един от най-великите рок фронтмени е неоспоримо.

Стивън Виктор Таларико, по-известен като Стивън Тайлър, е роден на 26 март 1948 година в Йонкърс, Ню Йорк . Син на преподавател по музика, той стартира да свири на барабани в ранна възраст, само че скоро по-късно се концентрира върху пеенето.

След като се реалокира в Бостън в края на 60-те, Тайлър се среща с музикантите, които образуват рок групата Аеросмит. По това време китаристът Джо Пери и басистът Том Хамилтън свирят в разнообразни банди в Сунапи, Ню Хемпшир. Китаристът Рей Табано (който по-късно е сменен от Брад Уитфорд ) и барабанистът Джоуи Крамър се причисляват към останалите. Първоначално групата живее дружно в апартамент в Бостън, а първият си концерт изнася през 1970 година
Комерсиалният триумф
През 1972 година Аеросмит подписва контракт с " Колумбия рекърдс ", а през идната година излиза дебютният им независим албум. В него е включена песента Dream On , която скоро става дребен шлагер.

В началото на съществуването на Аеросмит се вършат доста съпоставения с Ролинг Стоунс поради сходното блус звучене и физическата аналогия сред Мик Джагър и Стивън Тайлър. Но с третия си албум - Toys in the Attic (1975 г.) , групата се трансформира във водеща и независима. Парчетата Sweet Emotion и Walk This Way незабавно се трансформират в шлагери.
Личните проблеми
Следващият им албум Rocks (1976 г.) също се радва на огромни продажби макар неналичието на пробивен сингъл, както и Draw the Line (1977 г.). Но в края на десетилетието групата се разпада. Пери и Уитфорд я напущат, а Тайлър се отдава съществено на опиатите. Той се пробва да избави групата, като взема нови членове, само че персоналните му проблеми се отразяват на креативните му качества и Аеросмит остава сянка на предходното си лъчение.

За оня интервал Тайлър описа през 2018 година пред Харви Левин в телевизия Fox News.

" Лесно се вманиачвам, открих опиати, които обичах, и не стопирах досега, в който не нараних децата си, живота си, изтървах фамилията си, нараних групата си ", сподели рок звездата. " Имаше миг, в който нямах група и не ми пукаше. "
Рехабилитацията и новото начало
В средата на 80-те години Тайлър се съвзема, откакто минава през рехабилитационна стратегия. През 1987 година Аеросмит се завръща в светлината на прожекторите с албума Permanent Vacation, който включва шлагерите Dude (Looks Like a Lady) и Rag Doll. Съживената рок група реализира по-големият си комерсиален триумф единствено след две години - с албума Pump (1989 г.), който включва песни като Love in an Elevator и Janie`s Got a Gun. С появяването на MTV видеоклиповете на групата ѝ печелят и ново потомство почитатели.

Аеросмит набира още известност със идващия си албум Get a Grip от 1993 година, в който са синглите Livin` on the Edge, Cryin и Crazy, които я изстрелват до върха на американските ранглисти. До края на 90-те години групата не съумява да резервира темпото си в класациите, само че събира голяма аудитория онлайн.
Здравословните проблеми
В началото на новия век се появяват и здравословни проблеми у Тайлър. През 2006 година той претърпява интервенция на гърлото, която може да постави завършек на певческата му кариера. Тогава Аеросмит анулира половината си турнета в Съединени американски щати. Операцията е сполучлива и Тайлър се възвръща, само че същата година се лекува и от хепатит С - нелеко заболяване на черния дроб.
 Стивън Тайлър по време на концерт във Вашингтон, 21 октомври 2001 година
През 2008 година той постъпва в клиника за рехабилитация, с цел да се възвърне от многочислените интервенции на краката, с които се възвръщат увреждания на стъпалата му. Година по-късно, по време на осъществяване, Тайлър пада от сцената в Южна Дакота, като чупи рамото си. Групата е принудена да анулира следващото си турне.

Тогава беше обявено, че Тайлър няма да се завърне в Аеросмит и ще се занимава със солова кариера. Той обаче се завърна и през 2010 година групата направи супер сполучливото турне Cocked, Locked, Ready to Rock Tour с концерти допълнително от 18 страни, а през 2011 година издаде албума с най-големите си шлагери Tough Love. През 2012 година го последва още един албум - Music from Another Dimension!
Мемоарите и American Idol
През 2011 година излезе дълго чаканата автобиография на Тайлър Does The Noise In My Head Bother You? ( " Притеснява ли те шумът в главата ми? " ). Станала бестселър, книгата дава вътрешен взор към многочислените му диви осъществявания, като някои критици я съпоставят с мемоарната книга на Кийт Ричардс от Ролинг Стоунс " Животът ".

По-рано същата година Тайлър подписа контракт за присъединяване като член на журито на известното певческо риалити шоу American Idol. През 2012 година той, дружно с Дженифър Лопес и Ранди Джаксън , подписва контракт за още един сезон.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР