Преди дни кметът на Перник Станислав Владимиров поиска увеличение на

...
Преди дни кметът на Перник Станислав Владимиров поиска увеличение на
Коментари Харесай

Кметът на Перник отказа заплата от 5070 лв.

Преди дни кмет ът на Перник Станислав Владимиров изиска нарастване на заплата та си. Причината била, че с повече пари в сметката си щял мисли за богатството на града, а не за издръжката на фамилията си.

Общинският съвет даде зелена светлина на предлагането му и гласоподава вместо 2800 лева, управникът да получава оптималната допустима сума от 5070 лева След медийния звук по тематиката той отстъпи крачка обратно и върна решението.

" Предложението, което направих, беше за 4200 лева брутно заплащане. Тази заплата ще даде опция да стоя с лицето си пред хората за чисто и намерено ръководство. Аз съм декларирал, че ще се устоявам единствено от заплата та си ", разяснява Владимиров за Bulgaria ON AIR.

Според него кмет овете би трябвало да имат прилични хонорари, с цел да не злоупотребяват.

За съпоставяне - заплата та на кмет а на Бургас Димитър Николов е 1980 лева На 380 км от Бургас, в София - Йорданка Фандъкова получава 2900 лева всеки месец.

В Стара Загора считат, че кмет овете би трябвало да получават повече, с цел да не крадат. Въпреки това, заплата та на кмет а Живко Тодоров е по средата – 2300 лева

Въпреки, че заплатите на кмет овете са двойно над междинната за страната, България е №1 по чувство за корупция в Европейски Съюз, съгласно последната ранглиста на " Прозрачност без граници ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР