Преди дни и двамата се представиха пред Бога и Той

...
Преди дни и двамата се представиха пред Бога и Той
Коментари Харесай

Били Греъм и Дядо Добри

Преди дни и двамата се показаха пред Бога и Той ще ги съди съгласно заслугите и греховете им.

Това разяснява в профила си във Facebook Огнян Дъскарев.

Единият беше международен, блестящ, неотразим християнски лидер, който покръсти в християнството повече от три милиона души. Греъм, наименуван „ Пасторът на Америка” проповядва онлайн и посредством медиите общо за 60 години пред 215 /двеста и петнадесет! / милиона души. Проповедите му стигнаха до 185 страни от всичко 195 страни на планетата. При „ Световната проповед” от Пуерто Рико в 1995, думите му бяха превеждани по едно и също време на 48 езика и излъчени посредством спътник в 185 страни! Греъм изрече успокоение и като че ли в действителност утеши десетки милиони хора – при 11 септ. 2001 година, по-рано при битките на черните в Америка за човешки права, при жертвите на урагана „ Катрина”. Греъм беше достоверен антикомунист и доста пъти сподели, че комунизмът и християнството са напълно несъвместими. Въпреки това той отиде и проповядва в Северна Корея, Китай и Съюз на съветските социалистически републики. Греъм беше другар на седем американски президенти, включително на Тръмп, и евангелистката черква, която Греъм ръководеше оказа помощ на настоящия президент да стане президент. Греъм беше приет от десетки крале и държавни ръководители. Не се сещам за международен началник, който да не е признал проповедника.

Дядо Добри беше некултурен, елементарен човек, може би с първоначални реакции, никому незнаен, с изключение на в дребната си страна. Той не познаваше света и никой него не познаваше. Вероятно Дядо Добри в никакъв случай не е пътувал за всичките си години по-далеч от родното Байлово, София и няколко други български градове и села. Светът за Дядо Добри беше единствено в няколко софийски църкви, селото му и това е. Той даже и не си е представял, че ще бъде уважаван и признат от английската кралица, премиера на Индия, президентите на Франция и Съединени американски щати. Дядо Добри даже за момент не е мечтал, че думите му ще стигнат до стотици милиони души и че той ще бъде техен ревнител и лидер. Нито пък, че ще покръсти в Христа милиони хора.

Няма и ми е доста мъчно да си показва по-различни хора и ориси от огнения, буен, международен просветител и кроткия, непретенциозен раб Божий, който гладува, студува и върви пешком от селото си до столицата, с цел да пести пари. Пари, които ще подари на църквата.

Но, необичайно, или в действителност не, като се замисля, и двамата са едно, единно цяло. И двамата са родени и през целия си живот бяха изпълнени с Божествената искра на ИСТИНСКАТА добрина и честност, която е дадена единствено на доста, доста малко хора.

Фактът, че те живяха към век и повече от век всеки, по никакъв начин не е инцидентен.

За мен и двамата са идентични – международният, фамозен лидер и тихият безсребърник от дребната, бедна балканска страна.

Еднакви, поради Искрата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР