Преди дни говорителят на правителството Лена Бориславова обяви, че премиерът

...
Преди дни говорителят на правителството Лена Бориславова обяви, че премиерът
Коментари Харесай

Фандъкова се изгуби в обещанията си за детските градини

Преди дни представителят на държавното управление Лена Бориславова разгласи, че министър председателят Петков и министърът на образованието Николай Денков ще поканят на среща кмета на София, с цел да обсъдят казуса с построяването на нови детски градини в София.

Тя добави, че до края на годината ще са разплатили общо към 39 млн. лв. от тях и ще останат към 26 млн. лв., с които ще разплатят градините, които се строят сега и ще завършат идната година.

Проблемът с детските градини в столицата е продължителен

Звучи като нонсенс: в София се разкриват от ден на ден места в общинските детски градини, а в това време за от ден на ден деца няма място в тях.

През 2018 година Фандъкова бе споделила: „ Вярвам, че до 2 години за всяко едно дете над 3-годишна възраст в София ще има място в детска градина, която да е оптимално покрай мястото му на живеене “.

През септември предходната година тя още веднъж даде обещание: „ В идващите три години ще може да осигурим места освен за 4-годишните, само че и за всички деца от 3 до 6 години “.

Днес, 22 декември 2022 година, Йорданка Фандъкова без срам разгласи: „ Около 2000 са 3-4 годишните деца в София, за които няма място в детските градини и за които се опитваме да напреднем най-вече “.

Някой някъде май се изгуби в обещанията…

Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР