Преди дни десетки близки и приятели си взеха сбогом с

...
Преди дни десетки близки и приятели си взеха сбогом с
Коментари Харесай

Екстравагантните и скъпи вещи на Денди са изчезнали

Преди дни десетки близки и другари си взеха довиждане с Любомир Милчев - Денди в черквата " Св. Параскева " на столичната ул. " Раковски ". За по-младите Денди може би беше повече екстравагантният, постоянно грациозен и доста грамотен мъж с изтънчени обноски на благородник, бодър и привлекателен. По-близките другари на писателя, който бе и публицист, евентуално го свързват повече със характерното му отношение към света, по-скоро неприсъщо за днешното време, написа HotArena.

Той ценеше движимостите с история, които несъмнено са външна демонстрация на личността му. Малко откакто умря, в обществените мрежи се напомни от дама, познаваща го и като лингвист и мъдрец, че той е създател на извънредно стойностния превод на Хайдегер, " Кант и казусът эа метафизиката ". Припомни всичко, което Денди и някогашната му брачна половинка Юлия създали в клуб " Фердинандеум ", където събирали мемоари, фотоси, документи и персонални разкази по мемоари на наследници за историята на София и България през първите 20 години на ХХ век.

Приживе Денди рядко е давал изявленията, само че когато го е правил, постоянно са били запаметяващи се. При една от медийните си изяви преди време той бе внесъл изясненост по отношение на стила си и отношението си към движимостите. " Аз владея единствено движимости с история. Само по себе си това е разкош ", сподели той.

Посочи и един от най-ценните предмети, които има - гравюра от XVII век на Краля Слънце, принадлежала на обичан негов софийски проектант Васильов, велможа на цар Борис III, както и бронзов бюст на Фердинанд. Сред движимостите с история на Денди има още порцеланови статуетки, картини, сребърни пудриери и табакери, написа " Минаха години ".

Така изброено, наподобява безсистемно скупчване, а в действителност това е целия свят. След гибелта му ориста на тези скъпоценности потъва в мъгла.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР