Преди дни бившият шеф на НИМ обяви, че на 4

...
Преди дни бившият шеф на НИМ обяви, че на 4
Коментари Харесай

Народният театър отрича за събитие на Божидар Димитров

Преди дни някогашният началник на НИМ разгласи, че на 4 февруари, дружно с други професори, ще учредят надпартиен клуб "Кубрат “, като място на събитието беше посочен Народният спектакъл.

"Движението ще има една цел - не за избавление и оцеляване на България, а ще работи за двете "В” - напредък и великолепие на България. Това може да стане единствено при президентска република. Не можем да продължаваме да се влачим с тази атрофирала парламентарна република”, посочи професорът пред bTV.

Той уточни, че придвижването може по-късно да се трансформира в партия.

От театъра обаче излязоха с публично опровергаване.
Ето и цялостния текст:

По мотив публикувани в общественото пространство информации, Народният спектакъл "Иван Вазов” прецизира, че с неговото управление не са водени диалози и не е давал единодушието си за осъществяване на събитие – учредяване на политическо придвижване на господин Божидар Димитров в неделя, 4 февруари, в зали или други пространства на театъра.

Народният спектакъл държи да подчертае, че като народен културен институт неговата задача е надпартийна и не е политически обвързана. Театърът в никакъв случай не е имал и няма да има процедура да дава свои зали и пространства за провеждането на политически събития.

Народният спектакъл прецизира, че защото за събитието е направена резервация в ресторанта, който е със статут на наемател, не позволява допускането на медии за събития, които не са част от или контрактувани с Народния спектакъл, и изрично се разграничава от обвързването на театъра с такива начинания.

Народният спектакъл държи уточнението да бъде оповестено и обявено навреме в медиите, популяризирали новината, с цел да се избегнат бъдещи недоразумения.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР