Преди дни беше оповестено американско проучване, което свърза различията в

...
Преди дни беше оповестено американско проучване, което свърза различията в
Коментари Харесай

Лекар от САЩ: Ваксината БЦЖ може да е оръжие срещу коронавируса

Преди дни беше оповестено американско изследване, което свърза разликите в скоростта на разпространяване и смъртността от COVID-19 в разнообразни страни по света с това до каква степен всеобщо е поставяна имунизацията БЦЖ против туберкулоза. Според учените, страните, в които тя не се ползва необятно, като Италия, Нидерландия и Съединени американски щати, са по-тежко наранени от ковид.
Ваксината може да е евентуално оръжие в битката против смъртоносния ковид съгласно изследването, оповестено от екип откриватели от Нюйорския софтуерен институт (NYIT), управителен от Гонзало Отазу, лекар по биомедицина. „ Изненадахме се, когато установихме, че разпространяването на болестта е друго. В Италия смъртността е плашещо висока за разлика, да вземем за пример, от Япония, където смъртните случаи са в пъти по-малко. Живях пет години в страната и знам, че в Япония БЦЖ имунизацията против туберкулоза е наложителна. Италия, Съединени американски щати и Испания не са ваксинирали популацията и там смъртните случаи са доста “, съобщи пред Нова телевизия доктор Отазу. Според него имунизацията не защищава единствено от туберкулоза, само че и от респираторни заболявания като цяло.
„ В България популацията е към 6,9 милиона души, а броят на умрелите е единствено 10. Ако, да вземем за пример, в Италия имаше толкоз ниска смъртност, то умрелите щяха да бъдат към 100, което е с над 100 пъти по-малко от в този момент записаните там “, добавя доктор Отазу. В екипа му е и българката Виолета Руменова, която учи, живее и работи от години оттатък океана. За нея работата е същинско предопределение. „ Пожелавам на българите здраве и мощен дух “, споделя тя пред Нова. В България БЦЖ стартира да се употребява през 1928 година и голяма част от популацията е имунизирано.
„ Това, че имунизацията защищава от заболяване и тежко протичане на ковид все още е една догадка. Тя може да е вярна, само че може и да не е. За момента тя е догадка, който следва да бъде изследвана “. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ доктор Александър Симидчиев – пулмолог, шеф поделение по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.
„ Хубавото в този случай е, че една доста огромна част от българското общество е имунизирана с БЦЖ. Тя е една от наложителните ваксини, с която при раждането се имунизират всички, а по-късно и на 7 и 11-годишна възраст. В този смисъл ние сме от страната на вероятно по-малко засегнатите, това е положителната вест “, добави доктор Симидчиев, който е част от съвета към държавното управление в битката с ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР