Преди дни беше едно от най-мощните слънчеви изригвания от 7

...
Преди дни беше едно от най-мощните слънчеви изригвания от 7
Коментари Харесай

Доц. Трифонова обясни защо слънчевите изригвания са опасни

Преди дни беше едно от най-мощните слънчеви изригвания от 7 г. насам. Такива изригвания е прекомерно евентуално да има и магнитни стихии. На този стадий това обаче не се случва. Ефектът от такива изригвания, ориентирани към Земята е изхвърляне на огромни количества плазма от заредени частици, които политат в междупланетното пространство и в границите на 72 часа доближават до Земята. Те съумяват да проникнант в атмосферата и да повлияят върху магнитното поле, като предизвикват внезапни промени в неговите стойности, а това се усеща от хората, защото въздействат върху техниката на Земята.  

Това разяснява пред Нова тв доцент Петя Трифонова.

Не всички хора усещат магнитните стихии. Те се усещат от метеозависимите хора, които усещат всевъзможни промени във времето, в атмосферното налягане, измененията в средата. Такива хора имат промени в кръвно налягане, пулс, получават главоболия и други признаци. По-опасни са обаче провалите върху техниката, разяснява тя. 

Съвременната връзка минава през спътници, които са чувствителни на магнитните стихии и от тези потоци от частици. ето за какво връзките са най-застрашени - телефон, телевизия и други, изясни тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР