Преди дни България бе потресена от едно убийство в столичния ...

Преди дни България бе потресена от едно убийство в столичния

Психология на едно убийство заради заря – какво се знае до момента

Преди дни България бе потресена от едно ликвидиране в столичния квартал „ Люлин “. Трагедията се разигра на 9 януари. Малко след 22:00 ч. Илиян и негови близки другари честват най-хубавия мотив - раждането на дете. Излизат на игрището и изстрелват фойерверки. Заради тези няколко минути се стига до скандал, нахлуване и ликвидиране. А за жестокото закононарушение е обвинен Денис Ал Гази - мъж на 23 години, който живее в блока до игрището. Причината – ядосал се на шума. Заподозреният за убийството незабавно изчезва. Два дни полицията го търси. На 11 януари той самичък се предава.

А в петък обвиненият се изправи пред съда. И бе решено – да остане за непрекъснато в ареста. Според събраните досега по делото доказателства, обвиненият еднократно намушкал с нож жертвата и по този начин съзнателно го умъртвил.
 Георги Димитров
Вътре в правосъдната зала стана ясно и какво са разказали очевидци. А точно, че когато на 9 януари Денис отишъл при Илиян и приятелите му, бил сърдит и крещял, че ще избие всички. Тогава се стигнало до сдърпване. 23-годишният мъж извадил нож и намушкал Илиян в шията, след което избягал. Пред съда Денис сподели, че е работил при самоотбрана. Твърдение, което очевидци и обвиняване отхвърлят, показва.

„ Като излязат експертизите, ще се разбере коя от двете тези е по-добра ”, съобщи юристът на Денис - Мирослав Христов.

В правосъдната зала Денис сподели и, че не се е укривал, а се тормозил за живота си. И желал „ нещата да утихнат и тогава да се съобщи в полицията ”.

23-годишният мъж е осъждан за опиати, като сега е в изпитателен период. А съгласно съда, има данни за други нападателни прояви от страна на Денис.

За това, че и преди е бил нападателен, настояват и в обществените мрежи. Където се появиха видеа, на които се твърди, че на тях е точно обвиненият.
 Георги Димитров
Засега Денис остава в ареста. Решението не е дефинитивно. Ако бъде приет за отговорен, може да влезе в пандиза за до 20 години.

„ От това, което разбрах за причинителя на закононарушението, това е един законосъобразен път, през който постепенно и закономерно стигаш до финала на тази тенденция, в която си почнал да се развиваш. Явно години не е получавал наказания за държанието си, за нещата, които прави. Вероятно е получил чувство за безотговорност “, съобщи престъпният психолог Тодор Тодоров.

„ Ако прибавим към това и опиати, нещата стават непредсказуеми като държание и предсказуеми за това какво може да се случи ”, добави специалистът.

Журналистът Павел Владимиров, пък, познавал жертвата – Илиян. Двамата са членували във фенклуба на „ Ювентус ” в България.

„ Всичко правеше със сърце и душа и се дразнеше на тези, които не го вършиха ”, описа Павел Владимиров. „ Сближихме се след едно пътешестване за „ Копа Италия ”. Той беше провел пътуването ”, описа още журналистът. „ Беше прочувствен, обичаше квартала си ”, описа още Павел Владимиров.
 

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg