Преди дни българин спечели Купата на Италия с юношеския отбор

...
Преди дни българин спечели Купата на Италия с юношеския отбор
Коментари Харесай

Димо Кръстев: В Италия няма значение откъде идваш! Искам да върнем България там, където ѝ е мястото

Преди дни българин завоюва Купата на Италия с юношеския тим на (U19). Името му е Димо Кръстев и е роден на 10 февруари 2003 година. Във финала " виолетовите " победиха " " с 1:0, а българинът, който работи като отбранителен халф или централен защитник, игра 83 минути. Капитанът на националния тим по футбол до 17 години е артикул на школата на Черноморец, само че по-късно се мести в. С " Ла Виола " подписва през март предходната година и от този момент бележи голямо развиване, а в Италия са възхитени от положителната му физика. Ето какво показа Кръстев в изявление за Sportal.bg след огромния триумф с Фиорентина.


Здравей, Димо! Как си? Как се чувстваш във Флоренция?
- Здравейте! Чуствам се доста добре тук, във Флоренция. Условията и организацията тук са съвършени. Градът е доста хубав.

Преди няколко дни завоюва Купата на Италия с юношеския тим на Фиорентина (19). Разкажи ни какъв път извървя тимът ти преди да реализира този огромен триумф.
- Да, доста огромен и влиятелен триумф за клуба и първи трофей за мен. Не бях част от този тим през миналия сезон, защото играех с тимовете до 17 и 18 години. Тази година бях един от тримата родени през 2003 година, които започнаха подготовка с Примаверата. Бях най-младият на терена във финала. Така че дебютът ми за Фиорентина Примавера беше непосредствено на финала. Страхотен мач, който няма да не помни!

Как те одобриха в Италия, защото си чужденец, който идва от по-малка страна?
- Много добре ме одобриха още от първите дни. Тук няма значение от кое място идваш, а по какъв начин се представяш на терена и отвън него. Наистина благодаря на моите съотборници и на клуба за отношението към мен, което ме накара доста бързо да се приспособявам и да се почуствам като вкъщи.

Как се стигна до прекосяването ти във Фиорентина? Според теб какво е предиздвикало тима да избере тъкмо теб?
- До прехвърлянето се стигна с помощта на моите сътрудници – Пламен Пейчев и Петьо Костадинов. Със сигурност качествата, които съм посочил, когато са ме следили. Доколкото знам, са ме следили много време.

Живееш в Италия, която е една от най-засегнатите страни от COVID-19. Как протича животът в страната сега?
- Животът малко по малко стартира да се възстановява, макар че сега към момента сме с много ограничавания и контактите са сведени до най-малко.

Каква е разликата сред италианския футбол и този в България?
- Разликата е, че тук се играе доста бърз и динамичен футбол. Трябва да мислиш доста бързо на терена. Tренировките са доста тежки и постоянно се работи на оптимални обороти.

След триумфа с юношите на Фиорентина очакваш ли скоро да дебютираш в първия тим?
- Стъпка по стъпка. Продължавам да упражнявам и да се пробвам да демонстрирам максимума от себе. Сигурен съм, че скоро ще пристигна и този миг.

Имаш ли опцията да споделяш със звездите на Фиорентина, измежду които са, и?
- Да, имах опцията да споделям с Миленкович. Подари ми и негова фланелка.

Играеш като опорен халф, само че се справяш със същия триумф и като централен бранител. На коя позиция се чувстваш най-добре?
- Основната ми позиция е в средата на терена, само че в няколко мача, когато се е налагало, съм играл и като централен бранител, където считам, че се оправям също доста добре. Нямам проблем да играя там, където реши треньорът.

Наскоро един от българските гении – Никола Илиев подписа контракт с. Разговаряхте ли с него и би ли му дал някакъв съвет?
- Не, не съм разговарял с него. Съветът, който бих му дал, е да тренира крепко и да се опита да научи колкото се може по-бързо езика.

Какви са упоритостите ти с националната фланелка?
- Надявам се един ден да играя за мъжкия нацонален тим и да върнем България там, където е мястото - присъединяване на европейски и международни шампионати.

Имаш ли си кумир?
-.

Какво искаш да постигнеш на клубно равнище?
- Да печеля Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР