Преди дни Анди Мъри даде емоционална пресконференция, на която заяви,

...
Преди дни Анди Мъри даде емоционална пресконференция, на която заяви,
Коментари Харесай

Анди Мъри каза само "Довиждане!" след 4 геройски часа на корта

Преди дни Анди Мъри даде прочувствена конференция, на която съобщи, че го боли! Боли го доста и не знае дали ще издържи! Британецът говореше за бедрото си, а сълзите бяха поради цялата кариера.

И все пак Мъри стисна зъби и излезе на корта за мача от първия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Негов противник беше испанецът Роберто Баутиста Агут. Това обаче нямаше значение. Единственият, който беше приветстван, бе Анди, а той, в типично собствен жанр и напук, даде на почитателите на тениса същинско представление.
Болезненият път на шотландския аристократ Тенисът няма да бъде същия без Анди Мъри
След като загуби първите два сета, британецът, който има в сбирката си 3 трофеи от Големия шлем и 2 олимпийски трофеи, като че ли се възроди. Почти на един крайник той съумя да направи резултата 2:2 и то след два тайбрека!

Снимка: Reuters

В петия съдбоносен сет Агут надви, само че надали в миналото кортовете в Мелбърн са чували толкоз овации за изнемощял в първия кръг тенисист! Дори след мач, траял 4 часа и 10 минути.

Анди бе сюрпризиран с 3-минутен клип, в който сътрудниците му, които през цялата му кариера са го смятали за съперник, му насочиха окуражителни думи и му пожелаха да се пребори с болката и още веднъж да се върне на корта.

An amazing tennis player.

But an even better person.

Thank you, @andy_murray #AusOpen pic.twitter.com/uRPBLC2zY6
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2019

Мъри колкото да сдържаше сълзите си. Гласът му трепереше при първите думи на признателност, а след това се извърши с убеденост: " Може би ще се забележим отново. Ще направя всичко допустимо това да се случи! Ако желая да се състезавам още веднъж, ще се наложи да мина през комплицирана интервенция. Няма гаранция, че ще се върна на корта още веднъж, само че знам, че ще направя всичко допустимо! ", съобщи британецът.

Снимка: Reuters

Категоричното му изявление провокира още по-бурни овации, а дълго по-късно той раздава подписи на най-малките си последователи, които ще продължат да се учат от него освен на тенис, само че и на психическа устойчивост.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР