Преди десетина дни стана ясно, че на плаж Смокиня се

...
Преди десетина дни стана ясно, че на плаж Смокиня се
Коментари Харесай

Поредното строително безумие на морето

Преди десетина дни стана ясно, че на плаж " Смокиня " се строи заведение без да се излива бетон. Сградата е вкопана в така наречен " бетонни пети " а върху тях се слагат дървени и железни структури. Да се строи без бетон, непосредствено върху пясъка, е постоянно употребена процедура и се употребява като " малка врата в закона ". Това обаче е нелегално и дава съображение на ръководителя на Камарата на геодезистите в България Йоан Каратерзиян да сезира институциите за дейностите, течащи на плаж " Смокиня ", прецизира в.к " Сега ".

" Като експерт с дълготраен опит в региона на устройството на територията, кадастъра и геодезията, обръщам внимание, че всички земни работи, нарушаващи естественото физическо положение на повърхността на морския плаж, състоящ се от крайбрежната плажна линия и пясъчните дюни, съставляват строителни активност по смисъла на Закона за устройство на територията. Само по себе си, съществуването на градеж на територията на морски плаж е нелегално и се глоби, според наредбите на Закон за устройство на територията, като резултатите от това се възвръщат неотложно и за сметка на нарушителя. Такива са и изкопите за слагане на фундаменти, насипите за създаване на насипи, насипването на импортиран от друго място пясък и така нататък ", споделя Каратерзиян.

В сигнала му до институциите се споделя още: " Вкопаването на дървени, железни, стоманобетонни и направени от различен материал колони, колове, основи и други градивни детайли, без значение от това дали са направени или изляти на място или отвън строителната площадка, е строителство, което е неразрешено от закона на територията на морските плажове, без значение от времето, през което се прави. Изграждането на огради от всевъзможен тип на територията на морските плажове е строителство по смисъла на закона и освен е неразрешено, само че е и извънредно рисково за здравето и живота на жителите ". Каратерзиян е показал и други нарушавания на плажа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР