Преди ден Tesla отчете загуба в размер на $709,6 млн.

...
Преди ден Tesla отчете загуба в размер на $709,6 млн.
Коментари Харесай

Пореден рекорд на Tesla… за загуба

Преди ден Tesla регистрира загуба в размер на $709,6 млн. за първото тримесечие на годината, което се равнява на загуба от $4,19 на акция. Това е над два пъти повече по отношение на същия интервал на предходната година, когато загубата бе $330,3 млн., т.е. по $2,04 на акция.

Положителното е, че компанията регистрира рекорден доход от $3,4 милиарда за първите три месеца на годината. Другият значим факт е, че Tesla приключва тримесечието с $3,2 милиарда в наличност. Очевидно рекордните загуби не уплашиха никого, тъй като акциите на компанията скочиха с 1% до $303 на дял.

Tesla регистрира, че за трета поредна седмица създава по над 2000 автомобила Model 3. Очакванията на компанията са, че през второто тримесечие загубите ще бъдат сведени покрай нулата, до момента в който третото и четвъртото тримесечие ще бъдат „ доста позитивни “.

Tesla не се е отказала от проекта си до 2 месеца да създава по към 5000 бройки Model 3 седмично. Застраховаха се, обаче, казвайки, че може да се сблъска с непредвидени проблеми, каквито изпитва напоследък с производството, които биха могли да забавят тези проекти. Стигнат ли броя от 5000 седмично, на конвейра ще бъдат качени и други версии на модела, като да вземем за пример базовият модел с най-ниския пробег. Крайната цел е 10 000 бройки Model 3 седмично.

Moody's, която намали кредитния рейтинг на компанията преди месец, планува, че Tesla ще „ изгори “ към $2 милиарда кеш през тази година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР