Преди ден стана ясно каква ще е прогнозата за месец

...
Преди ден стана ясно каква ще е прогнозата за месец
Коментари Харесай

Синоптички показаха плашещи КАДРИ и предупредиха за смъртоносно явление, което ще удари и България!

Преди ден стана ясно каква ще е прогнозата за месец юли. Оказа се, че би трябвало да се готвим за адска горещина и съществени температурни амплитуди, които ще са в диапазон от 31 градуса. След това и синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева разяснява изменчивото време у нас и в Европа.

Пълна прогноза за юли: Иде пъклен мор и аномалии с амплитуда от 31ºC!

„ Ако се върнем обратно във времето, ще забележим, че даже у нас е имало много високи температури, каквито във Франция и Испания. Обикновено, когато в Западна Европа температурите са високи, в източната част на континента времето е тъкмо обратното”, това сподели синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология в утринния блок на Нова телевизия.




Тя добави, че в последните дни бурите у нас са краткотрайни, само че много интензивни.


Времето полудя! Нова мощна стихия удави София! (ВИДЕО)

„ Това се случва при развиване на мощни купесто-дъждовни облаци. От север на юг мина атмосферен фронт, който се прояви в част от страната. Тази нощ във Велико Търново са паднали 21 литра на квадратен метър”, сподели още Анастасия Стойчева. По думите й след събота се чака стабилизиране на времето. „ През идващите дни ни чака горещо време. Първите дни на юли ще бъдат доста слънчеви. Валежите ще бъдат под нормата. Най-високите температури ще бъдат сред 36 и 41 градуса”, сподели още Анастасия Стойчева.






„ 45,9 градуса на сянка са измерени във Франция в петък, което е безспорен връх. За България е присъщ майско-юнския най-много на преваляванията. Очаква се юли месец да стане по-горещо, само че бурите ще са по-редки. От началото на другата седмица ще чакат температури над 30 градуса в цялата страна”, това пък сподели климатоложката Зорница Спасова в утринния блок на bTV.

„ Силната и интензивна гореща вълна при започване на сезона е по-смъртоносна. Това е по този начин, тъй като организмът още не се е приспособил към високите температури. Следващата седмица се чака първата гореща вълна у нас, това значи, че 3 или повече поредни дни температурите ще са 30 и повече градуса”, изясни Спасова.

„ В огромните градове е особено явлението „ топъл остров” и в централните елементи на градовете е още по-горещо”, сподели още тя.
Повече по тематиката гледайте във видеото:



Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР