Преди да започнете да пишете прессъобщението си, се запитайте как

...
Преди да започнете да пишете прессъобщението си, се запитайте как
Коментари Харесай

Лесно за четене, приятно за гледане

Преди да започнете да пишете прессъобщението си, се запитайте по какъв начин би трябвало да го извършите. Много ненужни информации циркулират в нюзрумите и интернет уеб страниците – такива, в които не се споделя нищо потребно. Защо репортерите би трябвало да споделят тъкмо вашата история? С какво е забавна за читателите и с какво превъзхожда това, което другите марки имат да кажат?

Жанет Бувоар споделя за Medium.com няколко скъпи рекомендации за прес релийза.

Структурата

Всяко от следните съставлява един параграф:
Обобщение на написаното: Повечето хора не четат релийза след втория параграф. Важно е обаче да се подсигурите, че сте ги срещнали с цялото наличие, по тази причина късото резюме първоначално оправдава упованията. В подтекста на компанията: Как се вписва в тактиката и задачата на компанията новината, която представяте? С какво е неповторима и друга, спрямо ситуацията на пазара? Цитати от трети страни: Задължително включете цитати в своето известие до медиите и се уверете, че няма да ви повредят, в случай че бъдат извадени от подтекста на релийза ви, тъй като репортерите постоянно ги употребяват. Допълнителни запаси: Прикачете фотоси и мултимедийни файлове, които репортерите да употребяват. Добавете линкове към всички обществени медии, в които компанията ви има профил, както и линк към уеб страницата ви.
Стилистично оформление
Силно заглавие – избягвайте жаргона и използвайте в действителност ефикасни думи. Опитайте да напишете няколко заглавие, преди дефинитивно да изберете едно. Бъдете къси – можете да напишете стотици празни думи без никакъв смисъл, единствено с цел да догоните даден размер. По-добре си го спестете. Форматирането има значение – използвайте къси параграфи и прибавете всичко, което смятате, че ще направи прессъобщението елементарно за четене и прелестно за гледане
Разпространението

Когато вземате решение къде да разпространявате прессъобщението си, мислете за това къде е таргет аудиторията ви и кой ще е най-заинтересован да го прочете. Ако е допустимо, разгледайте обществени данни, които медиите дават. Разгледайте и рубриките им, с цел да прецените дали и къде бихте се вписали в потока от наличие, тъй че да не се натрапвате нито на репортерите, нито на читателите.

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР