Преди да започнем обсъжданията, се налага да внесем окончателна яснота

...
Преди да започнем обсъжданията, се налага да внесем окончателна яснота
Коментари Харесай

Донев: За бюджет 2023 година се говори и с метафори, не винаги успешно

" Преди да стартираме разискванията, се постанова да внесем дефинитивна изясненост за позицията на служебното държавно управление по въпроса за бюджета за 2023 година. Знаете, че по тази тематика има редица спекулации и разнообразни и в това число противоположни мнения към нас. За бюджет 2023 година се приказва и с метафори, не постоянно сполучливо ", съобщи служебният министър председател Гълъб Донев на изключително съвещание на служебния кабинет. На него ще бъде обсъдено удължителен закон за бюджета, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

" Служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка с цел да предлага свои хрумвания и политики в полза на българските граджани ", съобщи Донев. 

Дневният ред планува Министерският съвет да прегледа плана на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

По-рано денем з аконопроектът беше разискван на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно съдействие, където не получи поддръжката на всички обществени сътрудници.

Представителите на държавното управление увериха, че няма да има понижаване или спиране на обществените заплащания . Подкрепа показаха представителите на работодателите, а синдикатите възразиха против замразяването на приходите и против плануваното опазване на минималната работна заплата в размер на 710 лв..

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР