Преди да започнем, нека се изясним, че паяците не са

...
Преди да започнем, нека се изясним, че паяците не са
Коментари Харесай

Паяците биха могли да изядат всички хора на Земята за една година

Преди да стартираме, дано се изясним, че паяците не са декларирали желанието си да ни изядат.

Това е непряк математически план на биолозите Мартин Нифелер и Клаус Бирхофер, които взеха решение да отделят малко от свободното си време, с цел да се опитат да изчислят какъв брой тъкмо биомаса в действителност може да използва популацията от паяци в света и какво би означавало това в случай че хората станат тяхна храна.

Те разгласиха резултатите от изследването си в и обясниха, че изчисленията им се основават на догатката за изумителните 400-800 милиона тона плячка, който паяците употребяват за година.

За съпоставяне, ние хората, би трябвало да се оправим с яденето единствено на 400 милиона тона месо и риба годишно. Дори и да позволим на всички вегетарианци да се включат, отново няма да успеем да настигнем паяците.

  Всички знаят, че сме превъзхождани от дребните безгръбначни, освен по брой, само че и по чиста маса.

Оказва се, че хората сме 287 милиона тона биомаса, паяците умерено могат да изядат всеки един от нас за една година и към момента да останат гладни. 

Ако на планетата има 7 милиарда индивида, то броя на паяците на се мери в квадрилиони. Това значи, че те са много повече от нас с коефициент от 2,8 милиона към 1.

Ако би трябвало да ни разделят, всеки човек би трябвало да бъде раздран сред близо 3 милиона паяци

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР