Преди да започнем, искам да отметна нещо. Искам да кажа,

...
Преди да започнем, искам да отметна нещо. Искам да кажа,
Коментари Харесай

Шефът на FIFA сериозно заговори за домакинство на Северна Корея… Да се готвят и талибаните в Афганистан! Unite the world!

Преди да стартираме, желая да отметна нещо. Искам да кажа, че шефът на FIFA Джани Инфантино не е – дублирам: НЕ Е – безумен, лаком, тъп, безспорен простак, който е подготвен да продаде и майка си за пари. Също по този начин не е – наблягам: НЕ Е – противен като дете на първи братовчеди и не наподобява на неудачен лабораторен опит, чиято осанка прелестно разказва „ вътрешността “ му. Не е. 

Така, откакто отметнахме това, да продължим. 

Ние се бъзикахме за Северна Корея – че, след Катарското по никакъв начин „ неполитическо “ крушение с детайли да хорър за човешки права – може да стане хазаин скоро на Световно, но тоя талант „ бил подготвен “ да им го даде. На Северна Корея. „ Бил подготвен “, да…

Ама за богатството на света, не за друго. Казва, с цел да Unite the world! Мхм. 

Нека да преведем какво значи това Unite the world на езика на FIFA. 

Означава 

Първо: да вземем едни пари. 

После: да обявим в „ политизиране “ всеки, който каже, че сме корумпирани. А като се пенсионираме, може и да кажем, че „ това май е било неточност “, по образеца на Сеп Блатер. 

Да дадем на диктатора платформа да лъсне имидж и опция да убие няколко хиляди служащи и/или критици. 

Под лозунга Unite the world можеш да правиш каквото там си искаш, тъй като, в случай че някой ти каже нещо „ на макар “, ще го обвиниш, че е против Unite the world, надлежно – ненавижда хората и мира! А, в случай че някой каже, че „ има доказателства “ за убийства и репресии, диктаторът би трябвало единствено да каже: „ не е правилно “ и всичко е тъкмо. И в случай че не си склонен, че не е задоволително просто да каже, че „ не е правилно! “, значи политизираш спорта, а това е грозно. То за това му би трябвало тая трибунка, с цел да споделя такива неща и повече хора да го чуват и виждат. А изключително значимо е да демонстрираш заглушаване на критиците. Носи бонус точки. 

Също по този начин значи: да му дадем на диктатора късмет да развее всичката си полуда и (по-важното!) агитация и, несъмнено, до момента в който вре политиката си под носа на света, да упрекна всеки критик в „ политизиране “ на спорта, очаквайки реакция от света: „ Е-е-е-е, не ви е позор, оставете индивида на мира, спортът не е политика “. Върши страхотна работа – залепва такава усмивка на лицето на всеки деспот, че след това с кози крайник не можеш да му я свалиш от физиономията. А най-готиното за него е, че не дава и стотинка персонални пари – всичко, което заплаща на FIFA и FIFенците, вади от джоба на хора, които са привикнали да си траят. Това е дълбок джоб. О, луксове, о, пиршества!

Но с цел да е удовлетворен, би трябвало да бъде сниман по какъв начин държи тирада за мира по света на фона на партийни плакати, изпъстрени с политически лозунги, като: „ Партията подсигурява мира “, „ Партията за един кротичък свят “, „ С партията към напредък “. И, като каже някой, че не му харесват плакатите, убийствата и пропагандата, да го обвинят, че „ политизира “ спорта и че е „ некъв шушумига “, дето все недоволства за нещо. 

Както едни употребяват случая да вършат обществени лекции по ислям, други може да го употребяват, с цел да вършат обществени лекции по международен социализъм примерно или лекции по „ история “, каквато я познават в Северна Корея – „ същинската история “, в която Ким е спуснат от небето, а не роден от майка.  

Та, Джани-то вика, че организацията му целяла да помогне да се сплоти светът. Unite the world. А де… можеш ли да кажеш нещо против това? Как да кажеш?

Инфантилът вика, че… Инфантино, желаех да кажа. Та Инфантино споделил: „ FIFA е световна организация. Ние сме футболни хора, не политици; и желаеме да сближаваме хората “.

Интересно е по какъв начин инфантилите постоянно се пробват да ни обяснят, че „ диктаторите “ и „ хората “ са някак си едно и също. „ Искаме да сближаваме хората “. Хората, дето живуркат реплика на живот в Северна Корея и ги екзекутират за гледане на южнокорейски сериали или слушане на южнокорейска музика (линка – малко по-долу), тъкмо те извънредно доста ще бъдат „ сближени “ със света. Направо ще им разрешат. Ама незабавно. Страшна изгода ще имат, до момента в който ги държат натикани по градовете и селата под дулото на автомата (да не мърдат), недопускани в селищата към стадионите, а самите селища натъпкани с артисти и сътрудници на тайната полиция, които се преструват на „ свободни “ севернокорейци за пред камерите на международните медии. 

Преди 7-8 години върших изявление с един полски фотограф, основан в Лондон, който беше съумял скрито да изнесе фотоси от Северна Корея. Майкъл Хуневич ми описа тогава по какъв начин първото, което видели на летището, била празнина. Там, разумно, никой локален не върви, тъй като никой локален няма работа там. И в един миг, сподели ми Майкъл, се появиха, от нищото като че ли, едни хора, добре облечени, търкаляха куфари пред нас. 

И по-късно отново същите хора, само че с други облекла, отново минали пред тях, все едно отиват нанякъде по работа. И по този начин – няколко пъти. 

Не знам за какво, само че тъкмо по този начин си представям и локалните „ ентусиасти “ на едно евентуално Световно в Северна Корея. Докато естествените севернокорейци дъвчат обелки от картофи, обградени от войска по градовете и селата – сакън някой да не избяга и да отиде до стадиона и пред камерите. 

Но Инфантино е толкоз интелигентен, брилянтен, талантлив и изобщо, но изобщо не е лаком лицемер, че е измислил по какъв начин да „ сплотява народите “, правейки най-голямата реклама на диктаторите. 

И се хвали с това!

P.S. даже няма да разясня какви са възможностите на Северна Корея да бъде в миналото футболна страна (не „ футболна мощ “, държава… просто футболна държава). Какви са възможностите им да имат нещо обикновено, камо ли футбол; и кой ли би могъл да го играе. Или ще употребяват новопостроените игрища за обществени изтезания след някой различен месец. FIFA ще се погрижат да си имат игрища за изтезания. 

Да се готвят и талибаните в Афганистан! Unite the world! 
_____________________________

< < < < < <А ето и линка > > > > >  
за новината по какъв начин в Северна Корея 
екзекутират деца – гимназисти – за това, 
че са гледали сериали от Южна Корея. 
Какво закононарушение единствено!… за смъртно наказване. ↓

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР