Преди да заминат за олимпийските игри в Токио, българските представителки

...
Преди да заминат за олимпийските игри в Токио, българските представителки
Коментари Харесай

Българските гимнастички в Токио с по-сложни съчетания

Преди да заминат за олимпийските игри в Токио, българските представителки в художествената гимнастика са усложнили съчетанията си, с които ще се показват.

Днес (21 юли) за Токио потеглиха ансамбълът, Катрин Тасева, Боряна Калейн, техните треньорки и президентът на федерацията Илиана Раева. Преди да влязат в олимпийското село, те ще проведат лагер в град Мураяма. Традиционно там те бяха посрещани всяка година. Пандемията обаче осуети заминаването им през 2020 година Сега девойките още веднъж ще се срещнат с атрактивния си почитател клуб в Страната на изгряващото слънце.

Снимка: Lap.bg

Там грациите ще се опитат да привикнат към другата атмосфера, часовата разлика и строгите ограничения.

" Тръгваме в положително въодушевление. Мисля, че вложихме доста труд, старание, направихме доста мощни и конкурентни съчетания. Имахме един доста успешен сезон, спечелихме много медали. Единственото, което е належащо, е да съумеем да запазим спокойствието на девойките, концентрацията и вярата, че могат. Това ще е главно. И несъмнено да сме здрави, което е преди всичко. Ще бъде тежко, конкуренцията е доста огромна - и в самостоятелното, и в ансамбъла ", съобщи Илиана Раева.

Ансамбълът отпътува в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и резервата Камелия Стоилова. Неотлъчно до тях са треньорът Весела Димитрова и нейната помощничка Михаела Маевска, която в Рио де Жанейро преди 5 години завоюва бронз с ансамбъла.

Снимка: Lap.bg

Представянето на олимпийските игри ще бъде последно излизане на килима за Катрин Тасева като самостоятелна гимнастичка.

" Бях в Рио де Жанейро, почувствах страстта, цялата еуфория. Мисля, че сме задоволително готови. Много по-израснала съм, по-зряло мисля. Натрупах доста надпревари. Това е просто следващото съревнование. Така го считам. Ще се борим до дъно ", съобщи Тасева, която преди 5 години беше в ролята на запаса.

" Това е едно дълго чакано съревнование и нямаме самообладание. Всичко е допустимо на съревнование. Няма по какъв начин да предвидим края. Отиваме да си свършим работата, да изиграем съчетанията по този начин, както сме ги изработили. Това ще е е за мен премия. Трудили сме се и двете с Катрин ужасно доста и го заслужаваме ", добави Боряна Калейн.

Снимка: Lap.bg

Резерва на самостоятелните гимнастички ще бъде Татяна Воложанина. С трите грации за Токио отпътува и генералният управител на индивидуалистките Бранимира Маркова, както и треньорът Мариана Памукова.

Турнирът по художествена гимнастика е в края на олимпийската стратегия - на 7 и 8 август.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР