Преди да вземем решението за въвеждането на нови мерки, обсъждахме

...
Преди да вземем решението за въвеждането на нови мерки, обсъждахме
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Здравният министър обяви нови мерки у нас

Преди да вземем решението за въвеждането на нови ограничения, обсъждахме вероятните решения и анализирахме всички варианти за ръководство на рецесията. Поискахме мнения от браншови и съсловни организации и получихме към 40 такива. Това съобщи на брифинг министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров по отношение на противоепидемичните ограничения на територията на страната.

По думите му, направените оферти, които са вероятни да се приложат, са отразени в ограниченията, които ще бъдат въведени.

" Няма място за суматоха сега, обстановката е сериозна, само че не е толкоз отвън контрола ни . Ниският % на имунизация у нас ни принуждава да наложим тези ограничения ", добави доктор Кацаров.

Съветничката му проф. Мира Кожухарова сподели, че заболеваемостта на 14-дневна база продължава да нараства, както и броят на приетите в болница в интензивни отделения. По думите й от значително значение са и разновидността на COVID-19 и процентът на хората, които са изцяло имунизирани. Тя изясни, че оценката на риска, направена на база на тези индикатори, постанова въвеждането на нови противоепидемични ограничения.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова уточни, че при тях се прави секвенирането на близо 10% от позитивните проби в България. " Имаме цялостна доминация на Делта и невисок % на Алфа разновидността. Няма други разновидности, разновидности, разновидности и прочие ", посочи тя.

Здравният министър беше безапелационен, че образователният развой в цялата страна ще стартира присъствено .

Новите ограничения за ограничение на разпространяването на коронавирусната зараза бяха показани от заместник-министъра на опазването на здравето Александър Златанов.
Провеждането на присъствени групови занятия се позволява при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м и до 10 души в помещение Преустановяват се визити в детски центрове и клубове ( не включва детските градини - бел.ред ) Провеждането на конгреси, семинари и образования се позволява при не повече от 30 % от потенциала и 30 участника в помещението Преустановява се провеждането на тиймбилдинги Провеждането на изпити и състезания се позволява при потенциал от 30 % и със защитни маски Прекратяват се концерти, събори и други всеобщи прояви Посещенията на музеи и галерии се позволява при не повече от един човек на 8 кв.м. и с носене на маски Провеждане на спортни занимания на закрито се позволява без аудитория Посещения на фитнес центрове се позволява при 30 % от потенциала Посещения на спортни зали и клубове са позволяват единствено за самостоятелни визити, физическа отдалеченост и при понижен потенциал Посещенията в балнеосанаториуми се позволяват при 30 % от потенциала и график за самостоятелно прилагане на услугите. Трябва да се носят и маски Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се позволяват единствено в часовия период от 7 до 22 часа при разстояние от 1,5 метра сред облегалките на столовете на прилежащите маси, не повече от 6 души на една маса и носене на маски от личния състав Събитията от частен темперамент - сватби и кръщенета - се позволяват при ограничение на броя на присъстващите Посещенията при пациенти в лечебните заведения се позволяват при цялостен комплект защитни средства и при не повече от един човек в стая
Заповедта с цялостния брой ограничения ще бъде подписана от здравния министър доктор Стойчо Кацаров до края на деня и ще бъде оповестена на уеб страницата на Министерство на здравеопазването.

" Прилагаме тези ограничения с огромно отвращение, само че сме принудени от обстановката. Обръщаме се към всички сънародници с молба да съблюдават тези ограничения. От това зависи какъв брой дълго ще бъдат прилагани те. Заповедта ще влезе в действие от понеделник и ще е за период от 2 месеца. Тя може да бъде анулирана по-рано, в случай че епидемиологичната обстановка разреши това. Ние няма да допуснем претоварване на здравната система и няма да се поколебаем да наложим и най-тежките ограничения ", посочи Кацаров.

Здравният министър още веднъж прикани всички да се имунизират против коронавирусната зараза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР