Преди да стигнете до пречупване на косъма или разцепени краища,

...
Преди да стигнете до пречупване на косъма или разцепени краища,
Коментари Харесай

Хидратирането на косата е ключът към нейното здраве

Преди да стигнете до изкривяване на косъма или разцепени краища, вашата коса е суха. Дехидратацията е първата стъпка която ни предизвестява, че в случай че не предприемем съответни дейности, ще би трябвало да се разделим с фантазиите си за здрава и блестяща коса. А коя жена не мечтае за такава?

Защо косата ви изсъхва?

Сухотата на косата може да има друг генезис, което можем да обобщим във всички тези фактори, които могат да бъдат прекомерно нападателни за фибрите на косата. Като най-честите аргументи са „ процесите на изсветляване или оцветяване, излагане на слънце, въздух и корист с топлинни инструменти  като сушилня да вземем за пример или преса за изправяне на косата, както и използването на артикули, които не са подобаващ за нашия вид коса ”.

Как да хидратираме сухата коса?

Първо, би трябвало да сме наясно с разликата сред хидратиране и възобновяване, с цел да изберем продукта съгласно нашите потребности. Ако нямате никаква концепция какво тъкмо да прилагате, може да посетите експерт за съвет.

Въпреки това, съвършената рутина за хидратиране и поддържане на косата в дълбочина би била тази, която съчетава потреблението на шампоан, еликсир и серум постоянно, когато измиваме косата. По същия метод експертите прибавят, че „ един път седмично предлагаме да добавите към тази рутина използването на маска за 20 или 30 минути. Ако също по този начин желаете да сресаме косата с термоинструмент или да я изсушите със сушилнята, целесъобразно е да приложите термозащита ".

Как да предотвратим сухота през лятото?

Както споменахме първоначално, лятото нормално е най-сложното време за поддържане здравето на косата като цяло и по-специално на избелената или боядисана коса, тъй че когато наближават високите температури и изключително в случай че ще прекарате ваканциите на слънце, има избрани защитни ограничения които би трябвало да се вземат.

Преди всичко, в случай че към този момент сте привикнали да слагате слънцезащитни артикули на лицето и тялото си, ясно е, че в този момент е време да го добавите и към косата си.

Общи препоръки

Няма рецепта, която да е изцяло безпогрешна или такава, която да се смята за в действителност по-добра от другите. Всичко зависи от вида коса, дебелината на косата и нейната дължина.

Всички тези фактори вършат огромна разлика в определянето на успеваемостта на домашните грижи за навлажняване и възобновяване на суха и повредена коса.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР