Преди да стигнем до сделка за F16 се надявам депутатите

...
Преди да стигнем до сделка за F16 се надявам депутатите
Коментари Харесай

Главният секретар на Радев: Преди сделката за F16, депутатите да си спомнят за българския данъкоплатец

Преди да стигнем до договорка за F16 се надявам депутатите и Министерският съвет да си спомнят думите на президента Тръмп, който съобщи, че не ми пука за Европа, а за американските данъкоплатци. Дано и те се сетят, че са определени от българските данъкоплатци.

Това съобщи Главният секретар на президента Димитър Стоянов във връзка идния избор на нов вид военен аероплан за Военновъздушните ни сили.

По негови думи процедурата за избор на новите самолети е опорочена, защото разпоредбите се трансформират в хода на състезанието. " Цветан Цветанов сподели, че изборът няма да е експертен, а политически. Защо Цветанов от Вашингтон заяви тази вест? Нима той е получил в допълнение решение от Народното събрание, за което ние не знаем ", каза Стоянов в предаването " 120 минути " по bTV.

Той уточни, че през " последните няколко месеца съвсем всички политически лица обходиха студията, с цел да приказват какъв брой добър е един аероплан ". Според него това допуска някаква взаимозависимост.

Трябва да закупим този аероплан, който можем да поддържаме, с най-хубавите механически индикатори. Но когато приказваме, че нашите съседи са въоръжени с F16, би трябвало да кажем какъв е бюджетът им за защита, сподели Стоянов и даде образец с Гърция, чийто бюджет е над 5 милиарда $.

Димитър Стоянов разяснява още новогодишната тирада на президента, като я дефинира като " друга ". " Считам, че за говорене на истини  няма неуместно време. Едва ли някой би толерирал лъжата и пошлостта ", съобщи той и добави, че през последните няколко години " слушахме единствено захаросани речи, които никой не помни ".

Главният секретар на президента е безапелационен, че " в случай че държавното управление постави малко повече старания в битката с корупцията и в повишението на приходите ", тогава е допустимо да има разговор сред институциите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР