Преди да стъпи на снимачната площадка, животът на Джейсън Стейтъм

...
Преди да стъпи на снимачната площадка, животът на Джейсън Стейтъм
Коментари Харесай

Джейсън Стейтъм е продавал фалшиви бижута и парфюми на улицата

Преди да стъпи на снимачната площадка, животът на Джейсън Стейтъм е бил също толкоз цветен, колкото и героите, които е изиграл на екрана - да вземем за пример продавал подправени бижута и парфюми на улицата.

Английската екшън звезда Джейсън Стейтъм безапелационно се е превъплъщавал в облици на неприятни, само че симпатични момчета, на които нормално им нанасят побоища. От олимпийски гмуркач, през модел, та чак до странични занимания на черния пазар, Стейтъм е натрупал неповторим набор от умения, които идеално го приготвят за ролята на екшън звезда.

Гологлавият чаровник е роден на 26 юли 1967 година в Дарбишър, в фамилията на Айлин и Бари Стейтъм. Той има по-голям брат на име Лий и двамата демонстрират интерес към бойните изкуства. Но Стейтъм има и други спортни пристрастености, една от които е гмуркането, и той стартира да работи върху тези умения, като в последна сметка става част от английския олимпийски тим, който пътува до Сеул, Корея през 1988 година След Олимпиадата той продължава да бъде член на Националния тим по гмуркане през идващото десетилетие. Въпреки това, след няколко разочароващи финала на международното състезание и олимпийските тествания, той взема решение да се концентрира върху идната глава от кариерата си.

Няколко години по-късно атлетичното му телосложение притегля вниманието на сътрудник за гении и обезпечава на Стейтъм присъединяване в рекламна акция на европейската верига за облекла French Connection. Следва присъединяване в реклама на Levi`s Jeans и работа за Hilfiger и скоро Стейтъм прави кариера като модел. Това му оказва помощ да получи работа като танцьор в музикални клипове от началото на 90-те години, като " Comin` On " на The Shamen и " Run to the Sun " на Erasure.

Първият му пробив в киното идва, когато Гай Ричи подписва контракт с него за " Две димящи цеви ", защото героят е обвързван с предишното на Стейтъм. Става прочут и с ролята си в " Гепи ", където играе с актьорите Брад Пит, Денис Фарина и Бенисио дел Торо. Снима и в " Непобедимите " един до друг с екшън звездите Силвестър Сталоун, Джет Ли и Мики Рурк. В " Транспортер " извършва основната роля на Франк Мартин. Повтори ролята си в " Транспортер 2 " и " Транспортер 3 "

През 2013 година Стейтъм се причислява към към този момент одобрен екшън франчайз - " Бързи и гневни 6 ". По-късно той си партнира с тогавашния си екранен зложелател Дуейн Джонсън.

В комедията " Шпионин " от 2015 година, написана и режисирана от Пол Фейг, с присъединяване на Мелиса Маккарти, Джуд Лоу и Роуз Бърн, Стейтъм се откроява като анти-Джеймс Бонд. Въпреки че Фейг е написал ролята на суровия сътрудник Рик Форд с мисъл за Стейтъм, той споделя пред Forbes, че в никакъв случай не е мислил, че ще одобри ролята. Стейтъм признава, че е имал известни съмнения по отношение на това. " Никога не знаеш в какво се забъркваш с една комедия ", споделя Стейтъм в изявление за Variety. " Но оказва помощ да имаш страховит режисьор, а Пол Фейг е Скорсезе на комедийните филми. "

През август 2018 година Стейтъм се завърна в кината като звездата на научнофантастичния филм на ужасите " The Meg " за 75-метрова праисторическа акула, която тероризира екипаж на подводница. Очакваше се филмът да се провали, само че вместо това се оказа неочакван шлагер, като събра 44,5 млн. $ в северноамериканския бокс офис и още 97 млн. $ в чужбина през премиерния си уикенд.

От 1998 година насам Стейтъм е снимал повече от 40 кино лентата, съвсем всички от които са в жанра екшън. За разлика от доста други екшън звезди обаче Стейтъм е прочут с това, че извършва самичък по-голямата част от каскадите си. Той се е застъпвал и за включването на каскадьорите в Оскарите с обособена категория, предава .

В продължение на седем години Стейтъм имаше връзка с модела Кели Брук, само че двойката се разделя през 2004 година През 2005 година той се среща за малко със Софи Монк от групата " Бардо ", а през 2010 година стартира връзка с модела Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Роузи стана майка за първи път през 2017 година като му роди момченце. Актьорът се среща с нея на снимачната площадка на " Трансформърс ": Тъмната страна на луната ".

И защото ви казахме, че преди да стъпи на снимачната площадка, животът му е бил не по-малко живописен от функциите, в които е влизал, то в този момент е време да поясним за какво това е по този начин.

1. Джейсън Стейтъм танцува полугол в няколко музикални клипа.

Интернет в никакъв случай не не помни. През 2015 година два музикални видеоклипа от 90-те години станаха известни - " Comin` On " на The Shamen и " Run to the Sun " на Erasure - и то не тъй като песните бяха просто толкоз положителни. А тъй като и в двата клипа полуголият Джейсън Стейтъм танцуваше на назад във времето.

2. Продавал подправени бижута и парфюми на улицата, преди Гай Ричи да го включи в " Lock, Stock and Two Smoking Barrels ".

След години на гмуркане от високо, работа като модел и танцуване в разнообразни песни, в края на 90-те години Стейтъм към момента търси метод да си изкарва прехраната. Продава подправени парфюми и бижута по ъглите на лондонските улици. За благополучие този вид гамен от действителния свят е тъкмо това, от което се нуждае режисьорът Гай Ричи за кино лентата " Lock, Stock and Two Smoking Barrels " от 1998 година

3. Редовно прави самичък каскадите си.

Освен че е в безупречна форма, Стейтъм се гордее и с това, че самичък извършва доста от каскадите във филмите си - от ръкопашен пердах до висене от хеликоптер.

" Вдъхновяват ме хората, които могат сами да си правят работата ", споделя артистът.

4. Една не умира на фотосите на Непобедимите 3

При цялата достоверност, която Стейтъм обича да внася на екрана, като прави самичък каскадите си, от време на време нещата не вървят по проект. По време на снимането на екшън сцена за " Непобедимите 3 " в док във Варна спирачките на тритонния каскадьорски камион, ръководен от Стейтъм, отхвърлят. Той едвам не се удавя в Черно море.

5. Практикува разнообразни бойни изкуства.

Фитнес рутината на Стейтъм е обвързвана с освен това от тежести и работа с мускулите. Актьорът се занимава и с разнообразни бойни дисциплини като бокс, джудо и бразилско джиу-джицу. От всичко, което прави, с цел да поддържа форма, точно бойните изкуства са най-полезни за екранното наличие на Стейтъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР