Преди да стане известен като бащата на iPod, Тони Фадел

...
Преди да стане известен като бащата на iPod, Тони Фадел
Коментари Харесай

Изобретателят на iPod Тони Фадел: Имах буквално десетилетие на неуспехи

Преди да стане прочут като " бащата на iPod ", Тони Фадел е бил отритнат от 80 вложители в рисков капитал, когато се опитвал да набере финансиране за личния си софтуерен бизнес. Фадел е американски инженер, иноватор, дизайнер, бизнесмен, създател и вложител. Наскоро той описа за пречките и неуспехите, които е срещал по пътя си в кариерата.

" Буквално имах десетилетие на крах ", споделя Фадел, разказвайки за ранните си години в софтуерната промишленост през 90-те години, написа CNBC.

Фадел взе присъединяване в панел на конференцията 2020 CogX, с някогашните си сътрудници от General Magic, американска софтуерна компания на софтуерния колос Apple, която работеше в Силициевата котловина през 90-те години, само че приключи активността си при започване на 2000 година.

General Magic беше разказан като " най-важната компания, излязла от Силициевата котловина, за която никой в никакъв случай не е чувал " в документален филм за бизнеса за 2018 година Именно компанията проектира концепцията на първия смарт телефон и вкара нова съвременна технология, като сензорни екрани и емоджи.

Фадел работи в General Magic четири години, създава портативни информационни технологии, преди да премине към холандската марка Phillips, където сътвори своята мобилна група. След това той основа компанията за потребителска електроника Fuse Systems през 1999 година, само че така наречен Интернет балон идва по късно през същата година. Той се характеризира с това, че борсовите пазари в индустриалните страни записват забележителен растеж в бранша на Интернет фирмите и обвързваните с тях области.

Бащата iPod споделя, че е мъчно е минал през тези 10 години. " Винаги се опитваш да прекрачиш границите, вдигаш се, опитваш се още веднъж ", единствено с цел да бъдеш изправен пред злополуката на фондовата борса през 2000 година. " Имахме дребна компания и тогава 80 вложители в рисков капитал отхвърлиха да ме финансират. " Да преминеш десетилетие неуспехи хората да ти споделят, " не, грешиш " е мъчно и боли. Но това сложи основата за идващите 10 години и по-късно, което знаете, пристигна iPod, аслед това iPhone ", сподели Фадел.
 Осем милионери споделят най-големите си финансови неточности
Осем милионери споделят най-големите си финансови неточности

Всички те споделят, че с асе поучили от горчивия опит

След като Fuse не съумя да получи финансиране, Фадел се причисли към Apple през 2001 година като съветник. То сформира първичната идея за iPod и по-късно е нает да управлява развиването му. Фадел е и един от основателите на iPhone и е консултант на починалия изпълнителен шеф на Apple Стив Джобс за две години.

Следващото откритие на Фадел бе Nest Thermostat, енергийно мъдро устройство за дома. През 2014 Гугъл купи неговата компания Nest Labs, която стои зад интелигентния термостат.

Сега Фадел е началник в международната софтуерна консултантска и капиталова компания Future Shape, която оказва помощ на компании да се оправят с финансовите провокации, провокирани от ковид. Това припомня на Фадел за личните му неуспехи в ранните дни на кариерата. " Имах възприятието, че се върнах в тези дни на крах, носега мисля за това какво бихме могли да създадем, с цел да не повторим тези неточности? " - сподели Фадел.
 Китайският софтуерен колос Tencent купува 10% от Universal Music Group
Китайският софтуерен колос Tencent купува 10% от най-голямата музикална компания в света

Сделката прави оценка сдружението на €30 милиарда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР