Преди да срещнат юмруци, двамата не си спестиха заканите Мачът

...
Преди да срещнат юмруци, двамата не си спестиха заканите Мачът
Коментари Харесай

Кубрат Пулев към Махмуд Чар: На Winbet Fight Night ще те откажа, ще те пратя вкъщи да дундуркаш децата

Преди да срещнат юмруци, двамата не си икономисаха заканите

Мачът за международна купа на WBA в София е на 7 декември, билетите за боксовата церемония на WINBET към този момент са в продажба

Кубрат Пулев и Махмуд Чар си насочиха остри и пиперливи закани на формалната конференция преди мача им за международна купа в тежка категория на боксовата церемония WINBET FIGHT NIGHT.

ще се състои на 7 декември в столичната зала „ Арена София “.

Това ще е главният конфликт на вечерта, която се обрисува да бъде най-голямото събитие в историята на професионалния бокс в България заради обстоятелството, че е заложена регулярната международна купа на Световната боксова асоциация (WBA). Неин сегашен собственик е Чар (38 мача, 34 победи – 20 с нокаут, 4 загуби), а спечелилият от багра има късмет да стане формален кандидат на WBA и да спори скоро против международния първенец Олександър Усик или Тайсън Фюри след втория мач на двамата титани в тежка категория.

(34 мача, 31 победи – 14 с нокаут, 3 загуби) трябваше да излязат един против различен на 30 март, само че дуелът бе отсрочен поради травма на германеца със сирийско-ливански корени.

Преди да срещнат юмруци, двамата не си икономисаха заканите един към различен пред публицистите в типичния за този спорт жанр.

“Дълго време му дадохме отмора на Махмуд Чар “, стартира Кубрат Пулев, до който седнаха треньорът му Михаил Таков и мениджърът Ивайло Гоцев. „ Показа ми с видеа, че в действителност е контузен, повярвахме му. Направили са му дребна, козметична интервенция. Само той си знае какво му е. Мина половин година и самият той удостовери, че е добре и може да тренира интензивно “. „ Избрахме датата 7 декември, с цел да имаме и двамата време да се подготвим. Надявам се да създадем зрелищен дуел и аз да победя. За мен е значимо този дуел да е в България и да развеселявам публиката с победа “, добави Кобрата.

Чар закъсня за началото на брифинга, само че се ориентира бързо и влезе стремително в размяната на любезности.

“Аз съм елмаз, а когато натискът се усили, диамантът става все по-твърд “, съобщи актуалният притежател на купата. „ Пулев счита, че може да ме победи за три рунда… Не мисля, че и шест рунда ще издържи против мен. Предвидени са 12, само че всичко може да се случи. Аз ще му покажа някои неща, ще му преподам сложни уроци. Смятам, че след този мач, който ще е финален за него, Пулев ще може да се пенсионира, ще го направи пред своята аудитория и аз ще оказа помощ за това. Ще си иде вкъщи. ”

Това бе репликата, отприщила най-остра словесна замяна, още повече след думи на Пулев за това по какъв начин възпитава децата си.

„ Ще те пратя вкъщи да си напълно разполагаем на децата си, на 100 % “, зарече се гостът.

„ Аз и в този момент съм на тяхно разположение на 100 %, не се грижи за това “, отвърна 43-годишният българин.

Роденият в Бейрут войник съобщи, че прави оценка аматьорската кариера на Кубрат, само че не му даде висока оценка като експерт, припомняйки провалите му от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дерек Чисора, като в същото време посочи своите достижения.

Кобрата не остана задължен – запитан къде слага Чар измежду противниците си и елита на бокса, той подреди бъдещия си конкурент „ надалеч отвън най-хубавите 20 в света “. Което способства за нова порция закани през леко нервозен смях и демонстративно мачкане на празни кутийки от енергийни питиета.

„ Той не е за подценяване, добър войник е, само че нищо изключително, няма по какъв начин да ме изненада, изучили сме го добре даже да опита да промени нещо, аз ще бъде подготвен и няма да му оставя никакъв късмет “, закани се Кубрат Пулев.

За край той даде обещание бенефис на Махмуд Чар в България, нещо като показателен мач като този сред Григор Димитров и Новак Джокович в тениса, игран още веднъж в „ Арена София “.

„ Ще му подарим и успеха в подобен бенефис “, саркастично и през усмивка сподели по-големият от братя Пулеви, до момента в който Чар също с усмивка опитваше да го прекъсне и каже своите реплики.

Напрежение и изречени на немски обиди и закани имаше и по време на позирането на двамата бойци лице в лице за пред камерите, само че въпреки всичко малко преди този момент те акцентираха, че преди и след борбата на кръга остават другари. А и двамата имат една цел след WINBET FIGHT NIGHT – финален късмет за най-големия връх в професионалния бокс против Усик или Фюри.

Още доста можеше да се чуе от двамата бойци като въведения към това, което чака почитателите на бокса на WINBET FIGHT NIGHT. От през днешния ден билетите към този момент са в продажба в Eventim.bg.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР