Преди да се върви към ново обединение в дясно, всички

...
Преди да се върви към ново обединение в дясно, всички
Коментари Харесай

Най-важното е десните партии да си намерят мястото спрямо ГЕРБ, смята Радан Кънев

Преди да се върви към ново обединяване в дясно, всички партии там би трябвало да намерят своето място по отношение на ГЕРБ, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия някогашният водач на ДСБ Радан Кънев. Според него дълго време доста от организациите не са показвали отношението си към основната партия за ръководството на страната, а без това няма по какъв начин да има дълготраен нов съюз.

Радан Кънев уточни още, че би трябвало да се мисли и по въпросите дали в дясно ще се прави поредна коалиция, от все по-голям брой партии, или ще се търси сериозна консолидация, която да прерасне в мощна единна конструкция. Той е уверен, че няма да забележим римейк на " Реформаторския блок ", тъй като " в случай че не друго, то дясното има богата фикция ".

Според Радан Кънев разграничаването от ГЕРБ може да е хубавичко, кардинална основа, върху която да стъпи новия план. Той уточни, че дясното пространство не може да бъде открит човек, който не е работил с Борисов или не се е коалирал с ГЕРБ на национално или районно равнище. " Аз настоявам, че това е хубаво, тъй като е опит. Безотговорно е в никакъв случай да не посегнеш към властта, само че идва миг, когато не би трябвало да прекрачиш алената линия ", е мнението на Кънев.

В отговор на въпрос той разгласи, че сега в Реформаторския блок не участва нито една от партиите, които са го основали. Кънев изрази мнение, че Петър Москов и Божидар Лукарски не са еволюирали във връзка с ГЕРБ.

Бившият ръководител на Държавно стопанско предприятие акцентира, че няма да се кандидатира за водач на общото дясно. Попитан по какъв начин си показва новия водач, Кънев сподели, че той би трябвало да е най-малко 10 години по-млад от него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР