„Преди да се пристъпи към онлайн обучение на учениците ще

...
„Преди да се пристъпи към онлайн обучение на учениците ще
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Преди да се пристъпи към онлайн обучение ще се предприемат други мерки

„ Преди да се пристъпи към онлайн образование на учениците ще се подхващат други ограничения - прекъсване на извънкласните занимания, увеличение броя на тестването на учениците, образование по график “. Това уточни министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова пред медии в коридорите на Народното събрание, оповестяват от здравното министерство. Проф. Сербезова беше безапелационна, че преди оповестяването на нови ограничения, те ще бъдат авансово разисквани с МОН и ще бъдат обяснявани на обществото – за какво и въз основата на какво се вкарват.

Проф. Сербезова изясни, че всекидневно специалистите наблюдават заболяемостта от COVID-19 измежду медицинския личен състав, разпространяването на вируса на районно равнище, заетостта на легловата база в лечебните заведения и така нататък На база разбор на тези индикатори ще бъде взето решение за възможното въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения, като да вземем за пример преустановяването на плановите интервенции, стана ясно още от думите ѝ.

На журналистически въпрос по отношение на понижаване периодите на изолацията и карантината министър Сербезова разяснява, че се чака при започване на идната седмица основният държавен здравен контрольор да предложи съкращаване на периодите надлежно от 14 на 10 дни и от 10 на 7 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР