Преди да се премине към процедурата за избор на председател

...
Преди да се премине към процедурата за избор на председател
Коментари Харесай

На живо: И Грети Стефанова не събира подкрепа за председател на СОС

Преди да се премине към процедурата за избор на ръководител на СОС групата на " Възраждане " излезе с декларация против разглобяване на Паметника на Съветската войска и изиска софиянци да решат разногласието с референдум.

След това думата взе общинският консултант от Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София Борис Бонев, който разгласи нова номинация на групата за ръководител на СОС.

" Предлагаме Грети Стефанова за ръководител на Столичния общински съвет (СОС), тъй като тя е заслужен претендент ",  съобщи Бонев. По думите му " това е стъпка към съгласие и апел отговорността да стане водеща ".

Той изясни, че Грети Стефанова е най-възрастният общински консултант, с най-вече житейски опит в СОС, а преди този момент и в администрацията. Бонев изясни, че оферират Стефанова, с цел да бъдат признати отчетите за милионите левове за канализация, с цел да бъде призната План-сметката и с цел да бъде признат бюджетът на София. Бонев даде образец с избора за ръководител на Народното събрание, а точно Вежди Рашидов. По думите му Рашидов, също като Стефанова, е бил най-възрастният и с най-вече опит, което съгласно Бонев е образец за демократична процедура, при липса на болшинство.

В София сега се написа история и тя не е по никакъв начин добра, разяснява Бонев. Институциите, които са призвани да пазят публичния интерес, би трябвало да надмогват егото си и политическите си ползи в името на това да се прави работа за града , добави още той. По думите му би трябвало да се превъзмогне тази обстановка, тъй като ще се изгубят доста пари за столицата.

След направеното предложение от ПП-ДБ (Спаси София) от групите на Българска социалистическа партия и " Възраждане " напуснаха залата.

Иван Таков съобщи, че от Българска социалистическа партия няма да издигат личен претендент за ръководител на СОС през днешния ден.

В имитация на Бонев общинският консултант от " Възраждане " Карлос Контрера съобщи, че не приема аргумента, че Грети Стефанова е готова за поста. И даде образец при избора на кмет на регион " Красно село " в предходния СОС, когато е била препоръчана за поста. " Тя самата тя сподели, че това предпожение било взето на три ракии и си направи отказ, че не е подговена за поста ", сподели Контрера и попита по какъв начин тогава в този момент ще дава отговор за всички столични региони на Столична община.

В причините си срещу избора на Стефанова, той уточни още, че тя " редовно нарушава правилника на СОС " и постанова " типично болшевишки способи " в решенията кой да приказва.

Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС също съобщи, че не поддържа номинацията на Грети Стефанова като видя измама и двуличие в прикани на Бонев за загърбване на егото на общинските съветници, като към този момент 10 дни чакат предложенията за програмата им за ръководство на града. " Вие сте първенци по загърбване на егото ", сподели още Прошков във връзка решението за разглобяване Паметника на Съветската войска.

" Ако ще има ляво ръководство на София, ние няма по какъв начин да бъдем част от него ", съобщи И общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

От три седмици ние предизвестяваме, че в София се готви тежка алена женитба. Всички, изричат страдание, че тя не се състоя поради нарязването на Паметника на Съветската войска, сподели Георгиев. Според него скрито, отвън прожекторите, се водят диалози сред " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) дружно с групата на Българска социалистическа партия в СОС. Имало е диалози с Корнелия Нинова, никой от тях не отхвърли, разяснява Георгиев.

Той сподели, че " всички циркове за диалози и изпращането на писма бяха за похищение на вниманието и поста на ръководител на СОС да бъде даден на Българска социалистическа партия ". Проблемът продължава да се задълбочава, тъй като София е на автопилот ", уточни Георги Георгиев.  А Антон Хекимян уточни, че Борис Бонев се оплаква от рано заран по медиите, че някой е отрязал ръката на МОЧА, която е трябвало да ги поддържа в СОС.

Дебатът в СОС продължава.

Припомняме, че Столичният общински съвет приключи предходното си съвещание на 7 декември и отсрочи за 18 декември избора на ръководител. Това се наложи, защото още веднъж не бе реализирано единодушие.

Кандидатите на партиите през по-миналата седмица бяха от " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова, " Възраждане " - Красимир Гълъбов, " ИТН " - Пламен Данаилов. От " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха претендент.

Изборът на ръководител на СОС не търпи отсрочване, написа в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев през вчерашния ден. Той акцентира, че всички общински съветници са длъжни да защитят един единствен интерес - този на софиянци.

Нека в СОС се схващат както могат. На нас втора сглобка ще ни пристигна допълнително. Това сподели в събота в Казанлък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше посетител на Националната зимна академия " Лидерството и мирът - отговорности и провокации пред дамите на управителни позиции ". " Ние не участваме в договарянията за ръководител на СОС ", означи Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР