Преди да проникнат, обърнали два от прожекторите към небето, след

...
Преди да проникнат, обърнали два от прожекторите към небето, след
Коментари Харесай

Не Остана Нищо Свято! Безочливи Роми Грабят Най-Светите Места В България!

Преди да обхванат, обърнали два от прожекторите към небето, след което почнали да разрушават решетките на прозорец на към този момент неосветяван прозорец.

„ Действали са по най-брутален вандалски метод. Решетките са откъртени, най-вероятно са употребявали железна тръба “, изясни свещеникът Димитър Камбуров. След това за 40 секунди нарушителите взели трите каси с даренията. Предполага се, че в тях е имало сред 3-4 хиляди лв.. Престъпниците са били с качулки на главите по време на обира. Те не са си тръгнали с касите, а ги зарязали в квартала, като преди този момент ги разрушили.

Две от тях били огромни към метър и 20 сантиметра. От СОТ компанията твърдели, че охранителната техника била заглушена, защото не се задействала. Разследващи обаче считат, че в тази ситуация не е употребена запушалка, а по0скоро крадците са работили бързо, изпреварвайки охранителите. Ден преди обира двама роми са били видяно да се навъртат точно към разрушения прозорец. Те били записани от камерата, като записът е предаден в полицията. Освен това очевидец е видял крадците, до момента в който се пробват да разбият откраднатите каси и също е подал сигнал в полицията.

„ Подобно нещо ми се случва за първи път от 20 години. За мен храмът е заветен и доста тежко изживявам това, което се случи “, разяснява още отец Димитър. Негов сътрудник се оплаквал, че по същия метод се пробвали да оберат храма на площад „ Ручей “ до бул. „ България “. Опитът обаче там се оказал несполучлив. „ Почеркът при всичките случаи е еднакъв “, разясниха още свещеници.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР