Преди да премине в Левски през лятото, 26-годишният Тома Даске

...
Преди да премине в Левски през лятото, 26-годишният Тома Даске
Коментари Харесай

Защитник на Левски: Трета дизивия на Франция е по-силна физически от българското първенство

Преди да премине в Левски през лятото, 26-годишният Тома Даске бе един от едвам петимата играчи на Льо Ман, които завоюваха три следващи промоции от пета до втора дивизия на Франция. Защитникът, който в последно време е употребен като опорен халф от " синия " щаб, даде изявление пред онлайн блога #FACEAUMUCISTE в което разяснява прехвърлянето си и първите 4 месеца, откогато е в София.

" Всичко е наред, към този момент мога да кажа няколко думи на български (изговаря " здравейте " ). Как върви животът? Всичко е добре, първоначално стана доста бързо, тъй като дойдох в сряда вечерта, в петък направих първа подготовка и още в понеделник бях хвърлен титуляр в първия кръг на шампионата. Играхме против Берое. Лошото е, че згубихме, само че в самостоятелен проект мина добре, имайки поради, че не бях играл от месец март. А и Берое е добър тим тук, в който апропо, също са събрали доста френскоговорящи футболисти ", споделя Даске.

С предходния си тим той таман бе изпаднал от Лига 2 на Франция, само че напусна, с цел да се озове в първокласен шампионат като нашия. " Раздялата с Льо Ман в кавички не бе добра, само че не бе и неприятна. Просто почувствах, че е пристигнал момнтът да си потегли. Когато споделих на президента, че напущам. към момента нямах нищо ново на хоризонта. Не съм си тръгнал поради подготвена оферта от различен клуб, просто смисълът бе в потребността да сменя ситуацията. Видя се, че не съм излъгал, тъй като подписах чак през август. Беше сложен интервал, не мога да неистина, само че бях толерантен. След локдауна трябваше да очаквам няколко месеца. С сътрудника, който уреди прехвърлянето, започнахме да приказваме през май и се чувахме понякога. Обсъждахме, че има контакт с този тим или оня, само че нищо съответно. Накрая всичко стана за една седмица ", споделия Даске.

" Познавах малко Левски. Както всеки елементарен почитател, бях чувал за 2-3 български огромни клуба, само че няма да неистина - като цяло не познавах въобще равнището на шампионата. Гледах малко и града. Все отново това е столицата. Тук има всичко, което би трябвало. В Левски сме четирима чужденци, само че единствено аз съм франкофон. Има един ганаец, един нидерландец, един бразилец и аз. Говори се на два езика - британски и български. Тукашните момчета си имат свои привички, собствен език, а аз към момента не мога да организирам диалог и не разбирам нищо. Но всички знаят британски, тъй че това е добре ".

" Лига 2 е по-силна физически от българското състезание, даже и Трета дивизия на Франция (Насионал), само че зависи от противника... За последно играхме против Лудогорец, който е доста огромен тим и играе в Лига Европа ", разяснява Даске.

" Не сме добре класирани, стартът на сезона бе разбъркан. Когато не биеш, няма по какъв начин да вървиш напред. Пет кръга нямаме победа... Третият и четвъртият в класирането не са надалеч, само че е правилно, че първите един-два тима се откъснаха ", прибавя 26-годишният футболист, който е привикнал да бъде боксова круша. С Льо Ман той приключи предпоследен в Лига 2 на Франция през предишния сезон.

" Тема Спорт " Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР