Преди да получите право на заем, банката ще оцени стриктно

...
Преди да получите право на заем, банката ще оцени стриктно
Коментари Харесай

Недостатъци на банковия бизнес заем

Преди да получите право на заем, банката ще оцени прецизно равнището на вашия риск. От вас се изисква да предоставите разнообразни документи и финансова история, с цел да докажете способността си да изпълнявате отговорностите за заплащане. Възможно е бизнесът ви да не дава отговор на няколко условия от критериите за подготовка, което ще затрудни процеса по приемане и.

Банковите заеми могат да изискват и персонален поръчител за застраховане на заема. Следователно те могат да конфискуват персоналните ви активи, в случай че бизнесът ви не извърши отговорностите си по заема. По този метод от вас се изисква да имате забележителен запис на заповед или да предоставите скъпо поръчителство.

Банковите заеми са обезпечени

Възможно е бизнесът ви да има задължения и да изберете заем за консолидация, с цел да покриете отговорностите си. По този метод банката може да изиска вашите активи като поръчителство. По този метод рискувате да загубите активите си, които са неразделна част от бизнеса ви.

Други заемодатели могат да изискат като поръчителство неподвижен парцел. Вашият дом може да бъде поръчителство за банковия заем, само че крие сериозен риск, в случай че не го обслужвате, вие да загубите освен бизнеса си, само че и покрива над главата си.

Парични проблеми

Може да вземете бизнес заем, с цел да покриете задълженията си и да платите на доставчиците или чиновниците си. Възможно е обаче, сезонът да е слаб или клиентите да не съумяват да правят навременни заплащания. Банката не се интересува от това и ще продължи да изисква от вас, да вършиме месечни погасителни вноски, което може да натовари финансите ви.

По-голямата част от приходите ви може да покрие заема, което ще ви докара до спомагателни задължения или проблеми с паричните потоци. Вместо да бъдат реинвестирани в бизнеса ви, паричните средства ще отидат в банката, което ще ви аргументи финансови главоболия.

Източник:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР